Campionul mondial David Popovici, premiu de 1 milion de lei din Fondul de rezerva al Guvernului, dupa castigarea celor doua medalii de aur de la Budapesta

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat, joi, ca va fi alocata inotatorului David Popovici suma de 1 milion de lei din Fondul de rezerva al Guvernului.


„Astazi in cadrul sedintei de guvern am luat decizia de a recunoaste performanta sportivului nostru David Popovici si in felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanta exceptionala, sa avem o recunoastere pe masura si am hotarat sa ii fie alocata din Fondul de rezerva al Guvernului o suma de 1 milion de lei”, a declarat Ciuca dupa sedinta de guvern, conform Agerpres.

Inotatorul roman David Popovici, in varsta de 17 ani, a cucerit doua medalii de aur la Campionatele Mondiale de natatie de la Budapesta, in proba de 100 m liber, miercuri, si in cea de 200 m liber, luni, la care a stabilit si un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea inotator din toate timpurile care reuseste sa castige aur in probele 100 si 200 m liber la aceeasi editie a Campionatelor Mondiale, dupa americanul Jim Montgomery, care a reusit acest lucru in 1973, la Belgrad. (C.R.)

Sursa fotoȘ eurosport

Leave a Reply