BREAKING! Pretul la benzina si motorina, compensat de la bugetul de stat cu 50 bani/litru. Masura va fi aplicata timp de 3 luni

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru compensarea cresterii pretului la combustibil din cauza situatiei internationale. Astfel, valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil si se va aplica direct la pompa. O masura similara se aplica si in Spania si Franta.


Jumatate din aceasta reducere va fi decontata de catre stat, printr-un mecanism care va fi implementat intre distribuitori si ministerele de resort.

Mecanismul prin care se asigura stabilitatea preturilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioada de 3 luni.

Compensarea va fi evidentiata pe fiecare bon fiscal emis la statiile de alimentare cu combustibil.

Valoarea pachetului de compensare pentru aceasta perioada va fi de 2 miliarde de lei, jumatate din acesti bani urmand a fi asigurati de la bugetul de stat.

Pentru ca cetatenii romani si firmele sa plateasca mai putin pentru carburant, am identificat impreuna cu specialistii, o solutie de compensare in suma fixa de 50 de bani care se va aplica direct la pompa. In sprijinul parteneriatului dintre societatea civila si Guvern, intre Guvern si populatie, precum si mediul de afaceri am luat decizia sa aplicam aceasta masura, o masura care a fost, de asemenea, adoptata si de alte tari. Este o masura care implica atat responsabilitatea Guvernului, cat si responsabilitatea companiilor din industria petroliera.

Am spus ca este o masura care se aplica si in alte tari. Vorbim de Spania si Franta. Jumatate din aceasta reducere va fi decontata de catre stat printr-un mecanism care va fi implementat intre distribuitori si ministerele de resort.

Mecanismul prin care sa asiguram stabilitatea preturilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioada de 3 luni compensarea va fi evidentiata pe fiecare bon fiscal emis la statiile de alimentare cu combustibil.

Valoarea pachetului de compensare pentru aceasta perioada va fi de 2 miliarde de lei, jumatate din acesti bani urmand a fi asigurati de la bugetul de stat. Aceasta masura este parte a pachetului de protejare a cetatenilor si a firmelor si urmareste diminuarea efectelor cresterii inflatiei si a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversam. Desigur, la finalul acestei perioade vom analiza daca va fi necesar un set nou de masuri”, a declarat premierul. (I.P.)

Leave a Reply