Cine sunt judecatorii si procurorii care vor face parte din viitorul CSM. Printre candidatii care au obtinut votul colegilor, si presedinta Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Laura Radu

Procurorii de la parchetele de pe langa judecatorii si-au ales reprezentantul in viitorul Consiliu Superior al Magistraturii, care isi va incepe activitatea in 2023. Conform unor surse avizate, citate de portalul Lumea justitiei, dupa votul de miercuri, 22 iunie 2022, dintre cei trei candidati inscrisi in cursa, castigatoare a iesit procuroarea Catalina Sintion (foto) de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 3.


Totusi, alte surse vorbesc despre existenta unui tur II in anumite unitati de parchet, insa voturile puse in joc neputand sa acopere diferenta existenta in acest moment intre procuroarea Catalina Sintion si cel de-al doilea clasat, procurorul Sorin Lia.

Cei trei candidati pentru locul din CSM rezervat parchetelor de pe langa judecatorii au fost procurorul Sorin Marian Lia, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Corabia, procurorul Nicolae Niculicea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu-Valcea, si procuroarea Catalina Sintion, care a si fost declarata castigatoare.

Tot, ieri, si-au desemnat reprezentantii in CSM si procurorii parchetelor de pe langa tribunale. Este vorba despre Bogdan Staicu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, si Claudiu Sandu, de la Parchetul Tribunalului Brasov.

De asemenea, fostul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, va fi reprezentantul in CSM al procurorilor din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar judecatorii Denisa Stanisor si Daniel Gradinaru au castigat alegerile pentru CSM desfasurata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit acelorasi surse citate de Lumea Justitiei, reprezentantii judecatoriilor in viitorul CSM vor fi Claudiu Dragusin, judecator la Judecatoria Sector 4 Bucuresti, si Alin Ene, presedintele Judecatoriei Ploiesti.

Judecatorii de la tribunale au desemnat-o, tot in 22 iunie, sa-i reprezinte in CSM, pe Laura Radu, presedinta Tribunalului Bucuresti, si judecatorul Mihai Ghica, de la Tribunalul Cluj. Alegerile continua. Vom reveni cu numele celorlalti judecatori si procurori care completeaza lista viitorului CSM… (V.E.)

Leave a Reply