Un avocat si un executor judecatoresc, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu. Procurorii DNA ii acuza ca au pus in aplicare un titlu executoriu, de doua ori

Avocatul Paun Alexandru (foto), membru in Consiliul Baroului Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de executorul judecatoresc Anton Casagranda-Stana, intr-un dosar privind comiterea infractiunii de abuz in serviciu.


Avocatul este acuzat ca ar fi pus in executare silita, de doua ori, un titlu executoriu, beneficiind de complicitatea executorului judecatoresc Anton Casagranda-Stana.

Denuntul penal care a stat la baza anchetei procurorilor DNA a fost depus, in 2017, de partile vatamate Tudose Cristian Adrian si Sima Eugen.

Rechizitoriul intocmit de procurori a fost trimis in instanta, zilele trecute, iar cauza nr. 4581/2/2022 a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti, in data de 21 iunie 2022.

„Ce pot sa va spun este ca sunt complet nevinovat. Dosarul in care am dat declaratii a fost declinat de la SIIJ, unde s-a dat o clasare, pentru ca acuzatiile mincinoase ticluite de niste fosti clienti de-ai mei vizau judecatori. S-a dat o clasare pe judecatori si ulterior a fost declinat la DNA. O sa verific, pentru ca eu nu stiam nimic despre asta, de la dumneavoastra aflu…

Daca e cazul, evident ca-mi voi exercita dreptul la aparare, cu avocati, in justitie. Si asa cum Robert Rosu a luat o achitare si doamna Laura Vicol a luat o achitare, iar colegii au facut corp comun in jurul lor, la fel si eu imi voi sustine nevinovatia pana la capat”, a declarat Paun Alexandru pentru Lumea Justitiei.

De asemenea, decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne, a anuntat ca nu se pune problema ca Paun Alexandru sa fie suspendat din profesie.

Nu vom lua masuri fata de avocatul Alexandru Paun, care ocupa si functia de consilier in cadrul Consiliului Baroului Bucuresti, intrucat prezumtia de nevinovatie va opera pana cand o instanta va pronunta o solutie definitiva. Pana atunci, avocatul Paun isi va putea exercita profesia de avocat si consider ca este normal sa fie asa.” (V.E.)

Sursa: luju.ro

Leave a Reply