Primarul Dominic Fritz a deschis circulatia pe un sector nou din Inelul IV al Timisoarei. Drumul are o lungime de 2,2 km si a costat 7,59 milioane de lei

Primarul Dominic Fritz a dispus, astazi, deschiderea circulatiei pe str. Macin – Constructorilor, cu racord la strada Demetriade, un proiect blocat de peste 5 ani si reluat anul trecut. Acest sector de drum este parte a inelului IV si leaga Calea Sever Bocu de Muzeul Satului Banatean, fiind o legatura complet noua intre nordul si nord-estul orasului.


“Zona era un focar de mizerie, cu rampe clandestine de gunoi și pe unde doar pietonii foarte temerari indrazneau sa treaca. Am reușit sa deblocam santierul anul acesta, dupa ce, din 2016, aici nu s-a mai intamplat nimic. Drumul are doua benzi, cate una pe sens, piste de bicicleta, la nivel separat cu trotuarul si trotuar pe sectiunea rezidențiala”, a anuntat primarul Dominic Fritz.

Drumul cu o lungime de 2,23 km are doua benzi, cate una pe sens, piste de biciclete, la nivel separat cu trotuarul si trotuar pe sectiunea rezidentiala. Exista, de asemenea, un gard separator pentru Padurea Verde. Zona a fost asanata si au fost desfiintate depozitele clandestine de deseuri. Pentru prima data, accesul pietonilor este posibil in zona, in conditii de siguranta.

„Inelul 4 reprezinta una dintre marile provocari, dar si una dintre marile oportunitati pentru mobilitatea timisoreana si interconectarea periurbanului. Inchiderea Inelului 4 Nord va rezolva o parte a traficului care vine din Dumbravita si aglomeratia de pe Sever Bocu.

Alt tronson pe care l-am dat in folosinta este extinderea la patru benzi a strazii Grigore Alexandrescu, santier care a stat, de asemenea, blocat din cauza greselilor de proiectare. Acolo am aplicat si penalitati de 1,5 milioane de lei constructorului.

Lucram si la documentatia pentru completarea Inelului 4 Nord, legatura dintre Sever Bocu si Grigore Alexandrescu, prin strada Armoniei si la documentatia pentru Inelul 4 Est, care va lega Padurea Verde de Calea Buziasului, la sensul giratoriu de la AEM.

Scoaterea traficului greu din oras sau mutarea lui pe acest inel este unul dintre obiectivele noastre pe urmatorii ani. Reducem astfel traficul, poluarea si asiguram conectivitate”, a mai precizat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Valoarea contractului de executie este de 7,59 milioane de lei (TVA inclus). Lucrarea a fost executata de compania municipala SDM. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply