USR Timis isi face curatenie in filiala! Consilierul local Andrei Mester, exclus din partid sub acuzatia ca a subminat eforturile administratiei Fritz

USR Timis l-a exclus din partid pe Andrei Mester, consilier in Consiliul Local Timisoara. Acesta ar fi „continuat sa actioneze in calitatea sa de consilier local USR Timisoara impotriva obiectivelor politice ale partidului” si dupa ce fusese deja sanctionat o data. Decizia de a fi exclus a fost luata de Biroul Judetean USR Timis, in sedinta convocata pe 23 iunie 2022, ca urmare a unei sesizari.


„S-a constatat ca, chiar si dupa prima sanctiune indreptata impotriva sa, domnul Mester a continuat sa actioneze in calitatea sa de consilier local USR Timisoara impotriva obiectivelor politice ale partidului, subminand eforturile administratiei si ale grupului de consilieri USR. Totodata, el a escaladat situatia prin declaratii publice denigratoare fata de colegii sai”, transmit reprezentantii USR Timis.

Andrei Mester ar fi la a doua abatere astfel de abatere din ultimele 2 luni. „Acest fapt a constituit factor agravant in judecarea noii spete”, tin sa mentioneze reprezentantii partidului. Tot potrivit acestora, Mester ar fi incalcat alineatele b, c si g ale articolului 13 din statutul USR. https://www.usr.ro/statut/#capitolul3.

„Urmare a deciziei, domnul Andrei Mester pierde toate drepturile si obligatiile care izvorasc din statutul de membru USR. El va fi inlocuit in Consiliul Local Timisoara de unul dintre candidatii urmatori de pe lista cu care USR Timisoara s-a prezentat la alegerile locale din septembrie 2020”, conchid reprezentantii USR Timis.

Articolul invocat de acestia pentru excludere arata astfel:

„Membrii USR au urmatoarele indatoriri:
a. sa respecte statutul USR, precum si orice acte de decizie ale (in ordinea importantei):
i. organelor de conducere nationale;

  1. organelor de conducere din care fac parte;
    iii. organelor de conducere judetene/municipale corespunzatoare Filialei Locale de care apartin;
    iv. organelor de conducere ale Filialei Locale de care apartin;
    b. sa nu intreprinda actiuni in contradictie cu obiectivele politice ale USR;
    c. sa nu prejudicieze, prin luari de pozitie publice, interesele legitime ale USR si ale membrilor sai; (…)
    g. Sa nu aiba un comportament injurios sau calomniator la adresa unui alt membru USR”.

Reamintim ca, in ultima perioada, mai multi membri ai USR – in special cei proveniti din PLUS, dupa fuziune – si-au prezentat public dezamagirea fata de evolutia partidului-alianta, iar unii si-au anuntat chiar plecarea din partid. De altfel, si Mester provine tot din aceeasi factiune. (Mara Ion)

Sursa foto: Andrei Meșter/Facebook

Leave a Reply