Inca o plantatie de cannabis in Arad! Peste 60 kg de plante halucinogene aflate in diferite stadii de crestere, culese si ridicate de politistii BCCO Arad

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus, la data de 23.06.2022, retinerea pentru o perioada de 24 de ore a doi inculpati, cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de trafic de droguri de risc.


In cauza s-a retinut faptul ca, in primavara anului 2022, cei doi inculpati au infiintat si intretinut o cultura de canabis in interiorul unui imobil din judetul Arad, in scopul recoltarii si comercializarii ulterioare a acesteia.

In urma punerii in aplicare a 7 mandate de perchezitie domiciliara pe raza judetului Arad, au fost descoperite si ridicate in vederea indisponibilizarii un numar de 310 plante de canabis (62,65 kilograme) aflate in diferite stadii de dezvoltare precum si instalatii specifice intretinerii culturilor indoor de canabis.

La data de 24.06.2022, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Arad a dispus luarea masurii arestului preventiv fata de cei doi inculpati.
Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul S.C.C.O. Arad si Politia orasului Sebis.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia de Operatiuni Speciale.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si prezumtia de nevinovatie. (Comunicat DIICOT)

Leave a Reply