ALERTA! Infractorii cibernetici trimit e-mailuri false in numele ANAF, prin care contribuabilii sunt instiintati ca au plati fiscale restante

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a emis o alerta „cod fiscal” si-i atentioneaza pe contribuabili ca infractorii cibernetici au initiat un nou atac de tip phishing, extrem de daunator pentru calculatoare. Mai exact, sunt trimise instiintari, care imita datele ANAF, in care destinatarii sunt anuntati ca au datorii si ca trebuie sa le achite in cel mai scurt timp.


Odata deschis e-mailul, calculatorul este virusat cu un program de tip malware, prin care sunt copiate datele aflate in memoria unitatii sau pot fi compromise componentele hardware.

Iata comunicatul de tip alerta al ANAF:

„Atentie! Emailuri false in numele ANAF!

ANAF atentioneaza contribuabilii cu privire la emailuri false transmise in numele institutiei, prin care contribuabilii sunt instiintati ca au plati fiscale restante.

Pentru siguranta dumneavoastra, va sfatuim sa nu deschideti aceste emailuri, iar daca au fost deschise sa nu accesati documentele anexate sau linkurile din continut.” (R.G.)

Leave a Reply