Incepand de astazi, numere de inmatriculare verzi pentru masinile electrice! Preschimbarea se va face la cererea proprietarilor

Incepand de astazi, cele 17.000 de vehicule electrice inmatriculate in Romania pot beneficia de numere de culoare verde, iar preschimbarea se va realizat la cerere, cat timp sunt indeplinite criteriile de acordare. Astazi a fost eliberat primul numar de inmatriculare verde, anunta Ministerul Afacerilor Interne, aceste numere fiind dedicate masinilor nepoluante.


Potrivit MAI, prin introducerea numerelor de inmatriculare de culoare verde pentru masinile nepoluante se doreste cresterea vizibilitatii acestor tipuri de vehicule si incurajarea celorlalti participanti la trafic sa opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Ordinul comun care reglementeaza acordarea de numere de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde a fost publicat in Monitorul Oficial la finalul lunii aprilie.

Numerele de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (masini pur electrice sau cu pila de combustie cu hidrogen).

“Numerele de inmatriculare dedicate masinilor nepoluante vor functiona ca un pasaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clara si vizibila a vehiculelor nepoluante in trafic, cream cadrul pentru acordarea unor facilitati celor care le utilizeaza: fie ca vorbim de parcare gratuita, acces permis in zone cu emisii reduse, reduceri de taxe si impozite, autoritatile locale, in special cele din marile aglomerari urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de Digi24.

„Cu speranta ca vom intalni cat mai multe masini cu numere verzi pe strazile din tara noastra, va dorim o zi frumoasa, fara probleme in trafic!”, este mesajul transmis, luni, de Ministerul de Interne pe pagina de Facebook. (V.E.)

Leave a Reply