Afacerea prin care TV Europa Nova Timisoara a ajuns in familia fostului secretar general al PSD Timis, verificata de instantele de judecata. VEZI cine este patronul din acte al canalului TV

Tranzactia prin care TV Europa Nova Timisoara a fost achizitionata de familia fostului secretar general al PSD Timisoara, Eugen Milutinovici, a ajuns in vizorul instantelor de judecata, in urma unei actiuni civile formulate de fostul patronul al postului, jurnalistul Stelu Iordache, care reclama neplata unei datorii de peste 15.000 de euro.


Banii au fost “stopati la sursa”, dupa cum ar spune finantistii, de catre noul administrator al televiziunii, dezvoltatorul imobiliar Ciprian Milutinovici – fiul fostului politician de frunte al PSD Timis, condamnat in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis la 2 ani si opt luni de inchisoare – care a decis sa-l sicaneze financiar pe fostul patron, dupa ce acesta a pus bazele unei noi televiziuni, 9TV Timisoara, care atrage tot mai multi telespectatori.

Suparati ca, in contractul de vanzare-cumparare, au omis sa insereze clauza de neconcurenta, noii proprietari ai TV Europa Nova Timisoara au decis sa nu mai achite ultimele sume din contract si sa astepte, ani de zile, daca va fi nevoie, decizia instantelor de judecata.

“In perioada in care am negociat vanzarea televiziunii, Gelu Milutinovici ma vizita zilnic. Eram cei mai buni prieteni. Totul era lapte si miere… Mi-a tot spus, “Stelu, cu noi nu te certi, noi suntem o familie onorabila”. Dupa semnarea actelor, nu l-am mai vazut. Ba, mai mult, Ciprian Milutinovici, caruia i-am predat biroul si pentru care am girat la CNA, mi-a scos de pe post emisiunea Cer variabil, dupa doua saptamani, si m-a anuntat ca nu mai am ce cauta in sediul televiziunii. Desi, acolo, am bunuri care apartin altei firme, care nu are nicio legatura cu societatea pe care detineam licenta”, ne-a declarat Stelu Iordache, care a sesizat instantele de judecata privind un rest de plata de peste 15.000 de euro. Plus dobanzi si penalitati…

In cazul, foarte probabil, in care va castiga procesul, fostul patron al TV Europa Nova Timisoara nu se va putea “rafui” cu constructorul Ciprian Milutinovici, intrucat acesta nu este patronul real al al societatii care a cumparat televiziunea, cum se tot prezinta in viata publica, ci detine doar functia de administrator.

Potrivit actelor obtinute de la Oficiul National al Registrului Comertului, detinatorul licentei TV Europa Nova Timisoara este SC Nova Media SRL, care isi pierde urma intr-o alta persoana juridica. SM Vest Media SRL Timisoara, societate cu un capital de 200 de lei si un singur actionar: Doinita Roman, 56  de ani, originara din satul Gorbanesti, judetul Botosani, nimeni alta decat soacra lui Ciprian Milutinovici si fosta sotie a ofiterului de politie pensionar Costel Roman.

Firma este infiintata in 05.08.2021, cu putin timp inainte de tranzactia prin care s-a vandut televiziunea. O firma curata… Ginerele Ciprian Milutinovici, dupa cum apare in actele de la ONRC, este administratorul SM Vest Media SRL Timisoara, pana la data de 01.01.2025. Adica, pana dupa alegerile locale si generale.

“Urmarim toate zbaterile lui Ciprian Milutinovici, care are impresia ca o televiziune poate deveni un instrument de santaj cu care primarii PSD, de exemplu, pot fi convinsi sa semneze contracte pentru reparatii de drumuri sau alte lucrari cu balastru si pietris. Din nefericire pentru el, lucrurile nu stau chiar asa. Am inteles ca a incercat sa fie politist, apoi coordonator soferi de basculante, iar, acum, coordonator de jurnalisti. Nu e atat de simplu sa treci, de la exploatarea unei balastiere, la presa si informarea corecta a publicului”, mai spune Stelu Iordache.

Care mai reflecteaza ca, in toti anii sai de jurnalist si director la TV Europa Nova, de cate ori a semnat contracte cu PSD, de atatea ori a ramas cu restante. Mai mici sau mai mari. Din perioada Ilie Sarbu, pana la Grindeanu si Simonis… Pana la ora redactarii acestui articol, Ciprian Milutinovici nu a putut fi contactat. (Mara Ion)

UPDATE: Fostul politist Costel Roman a anuntat ca Doinita Roman, noua patroana a TV Europa Nova Timisoara, nu are nicio legatuta cu Doinita Roman, fosta sa sotie. “Oameni buni, pe mine chiar nu ma intereseaza tranzactiile VOASTRE si reglarea de conturi ori spalarea de rufe in media, dar afirmatiile dvs TENDENTIOASE si menite de a umbri persoana MEA, prin sustinerea ca in afacere apare DOINITA ROMAN de 56 de ani din BOTOSANI, aceasta citez: nimeni alta dect sotia fostului politist pensionar – SUBSEMNATUL – este o grava eroare jurnalistica si va fac cunoscut ca ROMAN DOINA este in varsta de 62 de ani fiind nascuta in loc. Oprisor jud. Mehedinti, deci IMPLICAREA NUMELUI MEU nu are NICI O LEGATURA cu speta jurnalistica si nici cu fosta mea sotie, motiv ptr care voi formula o cerere de trimitere in judecata la adresa autorului acestui articol DENIGRATOR la adresa mea ptr care voi solicita daune morale si dezmintire in public in referire la acest articol.”

Leave a Reply