Primele arestari in dosarul fraudei cu fonduri europene de la Timisoara! Parchetul European a retinut 12 persoane, printre care si patru functionari publici

Parchetul European (EPPO) a retinut, marti noapte, 12 suspecti in dosarul fraudelor cu fonduri europene si nationale.


Parchetul European, condus de Laura Codruta Kovesi, a declansat, marti dimineata, in Romania, cea mai mare operatiune de la infiintare. In urma perchezitiilor care au avut loc in zona Timisoarei, 12 persoane au fost retinute in dosarul fraudelor cu fonduri europene si nationale. Printre suspecti se numara si patru functionari publici.

Persoanele vizate in acest dosar sunt suspectate de constituire de grup infractional organizat, fraude cu fonduri europene si nationale si spalare de bani.

Suspectii vor fi adusi, astazi, in fata unui judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Parchetul European, condus de Codruta Kovesi, a inceput in Romania cea mai mare operatiune de la infiintarea sa.

Sute de procurori, politisti si jandarmi au facut, marti, perchezitii la nu mai putin de 160 de adrese, in incercarea de a destructura o retea banuita de fraude cu fonduri europene. Este vizat un grup infractional organizat despre care Parchetul European de la Luxemburg sustine ca ar fi activat de ani buni.

Practic, din 2017, asa-zisi oameni de afaceri ar fi accesat diferite proiecte europene, cateva zeci la numar, sub pretextul ca vor investi pe baza acestor finantari europene in Romania. Ar fi obtinut ilegal fonduri in valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Liderii aceste grupari, afirma cei de la EPPO, ar fi accesat aceste proiecte, iar apoi ar fi „investit” intr-o companie din Austria gestionata tot de ei, care le-ar fi eliberat diferite facturi false si astfel s-ar fi obtinut banii care ulterior erau retrasi de la diferite bancomate si investiti in case, masini si diferite bunuri de valoare.

Desi nu e vorba despre un prejudiciu absolut impresionant, doar cinci milioane de euro, procurorii EPPO vorbesc practic despre cea mai mare operatiune declansata in ceea ce priveste fraudele cu fonduri europene, de la infiintarea acestei structuri de Parchet European, condus de Laura Codruta Kovesi, scrie stirileprotv.ro. (I.P.)

Leave a Reply