Executor judecatoresc trimis in judecata de DNA, dupa ce a si-a insusit 1,3 milioane de lei din procedurile de executare silita in 152 de dosare

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului Marius Damaschin, la data faptei executor judecatoresc, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (152 acte materiale).


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In calitate de executor judecatoresc, in perioada 01 februarie 2015-10 octombrie 2019, prin actele intocmite cu incalcarea prevederilor legale, in contextul desfasurarii procedurii de executare silita in 152 de dosare de executare, ar fi cauzat un prejudiciu in valoare 1.332.818 lei in dauna mai multor creditori, care aveau de recuperat banii respectivi.

Concret, desi a incasat cu titlu de debite recuperate suma totala de 1.332.818 lei consemnata la dispozitia sa si care era cuvenita creditorilor cu titlu de debite recuperate, inculpatul nu ar virat banii proveniti din executarea silita catre mandatarul creditorilor, folosind banii in interes personal.

In cauza s-au dispus masuri asiguratorii, respectiv sechestru pe imobile si terenuri detinute de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitesti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Mentionam ca inculpatul Marius Damaschin a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in decembrie 2020, pentru savarsirea unor infractiuni similare. (V.E.)

Leave a Reply