Ce a decis Curtea de Apel Timisoara in dosarul de santaj al fostului director al pietelor, Ionut Nasleu. „Un dosar prin care s-a dorit, cred, scoaterea mea din viata publica”

Traditionala ruga banateana de la Obreja, din judetul Caras-Severin, nu va mai fi la fel pentru unul dintre cei mai importanti fii ai satului. Fost nas al petrecerii, in perioada in care detinea diverse functii importante la Bucuresti sau in Timisoara, Ionut Nasleu a luat decizia ca, in acest an, sa nu mai participe la cea mai mare sarbatoare a gugulanilor.


Motivul absentei are legatura cu dosarul de santaj aflat pe rolul Curtii de Apel Timisoara, in care Ionut Nasleu a fost condamnat, in prima instanta, la 2 ani si opt luni de inchisoare si plata unor despagubiri de 25.000 de euro, iar acum asteapta decizia instantei de apel.

Care, ieri, a fost din nou amanata, pentru termenul din 14 iulie.

“Am incredere in justitie, am incredere ca adevarul va iesi la iveala in acest dosar prin care s-a dorit scoaterea mea din viata publica. Pentru prima oara, de cand ma stiu, n-o sa mai fiu prezent la ruga de la Obreja, satul meu de suflet. N-as putea sa petrec, sa ascult brauri si dedicatii, in timp ce Curtea de Apel Timisoara imi stabileste soarta. Pentru ca, fac ce fac, dar tot acolo ma gandesc”, spune Ionut Nasleu, fostul director al SC Piete SA Timisoara.

Reamintim ca in dosarul instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, Ionut Nasleu este acuzat de santaj la adresa jurnalistilor Dragos Bota si Iulia Ardelean, dupa ce, printr-un sms de cateva cuvinte, l-a anuntat pe corespondentul Antena 3 ca ar detine o filmare cu sotia lui, de la acea vreme, pe care ar putea sa o faca publica in cadrul unei conferinte de presa.

In zadar au incercat avocatii fostului preot, ofiter SRI si consilier de securitate al fostului primar Nicolae Robu sa convinga procurorul de caz ca “tare in gura”, potrivit dictionarelor, inseamna o persoana certareata. Decizia privind trimiterea in judecata pentru santaj fusese luata, probabil, chiar inainte de primele declaratii… (G.I.)

Leave a Reply