FOTO Preotul care aduce ploaia! Procesiune religioasa cu icoane si rugaciuni, intr-o comuna din Iasi, unde credinciosii se roaga fierbinte sa vina ploaia

Arsita si seceta prelungita i-a scos din case pe locuitorii unei comune din Moldova, care au participat la o procesiune religioasa, cu preoti, icoane si rugaciuni, in mijlocul campurilor, pentru ca Dumnezeu sa se indure si sa dea o ploaie, “sa curga siroaie”.


Oamenii spun ca acest ritual nu poate fi comparat cu incantatiile samanilor din tarile africane, cata vreme rugaciunile speciale pentru ploaie sunt prevazute in Liturghier.

Insusi mitropolitul Teofan al Moldovei si Bucovinei i-a indemnat pe preotii din parohii si din manastiri sa includa rugaciunile pentru ploaie in liturghiile oficiate in aceasta perioada de seceta cumplita.

„Acest lucru este extrem de necesar in conditiile in care pamantul are mare nevoie de ploaie (precipitatii), seceta prelungita fiind de natura a afecta atat recolta de anul viitor, cat si nivelul la care se afla apa in fantani. De asemenea, acolo unde este cu putinta, mai ales in mediul rural, preotii si credinciosii sunt indemnati sa ridice chiar in mijlocul campurilor rugaciuni pentru ca Dumnezeu sa trimita ploaie binecuvantata pe pamant”, este binecuvantarea venita de la Arhiepiscopia Iasilor.

In aceste conditii, credinciosii se roaga la Dumnezeu pentru ploaie, preotii savarsesc slujbe de sfintire a apei, poate incendiara prognoza meteorologica se va schimba.

„Locuitorii comunei iesene Coarnele Caprei au facut, astazi, 1 iulie, o rugaciune pentru ploaie. Oamenii sunt disperati ca in comuna lor au inceput sa sece fantanile, iar vara este abia la inceput. Seceta care persista in judetul Iasi si care afecteaza serios culturile agricole i-a determinat pe tot mai multi sateni sa se intoarca la puterea rugaciunilor pentru ca ploaia sa revina. In parohia Coarnele Caprei, preotul si credinciosii (preotii Iulian Apopei si Petru Constantinescu) au tinut astazi, o rugaciune pentru ploaie. Au participat sateni din satele Coarnele Caprei si Arama”, este mesajul postat pe Facebook de Beatrice Alexandra Modiga, alaturi de fotografiile realizate de Mihai Tibucanu. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply