“Epidemie” de VASECTOMIE! Interzicea avortului in mai multe state din SUA a provocat o crestere uriasa a numarului de barbati care solicita sterilizarea

Barbatii americani se grabesc sa faca vasectomii in urma interdictiilor de avort in mai multe state din SUA, au spus medicii, invocand o crestere a cererilor. Mai mult de jumatate dintre statele americane au impus interdictii severe de avort sau vor urma, cel mai probabil, decizia Curtii Supreme de a revoca dreptul constitutional la procedura, relateaza protv.


Joe Biden a criticat, joi, instanta cu majoritate conservatoare pentru „comportament scandalos”, sustinand o modificare a regulilor Senatului care le-ar permite democratilor sa depaseasca opozitia republicana si sa adopte legi privind drepturile la avort.

De la decizia Curtii Supreme, zeci de urologi au raportat o crestere uriasa a numarului de barbati care solicita proceduri de sterilizare, potrivit The Telegraph.

Cresterea cea mai notabila a fost la barbatii fara copii de sub 30 de ani.

Doug Stein, un medic cunoscut sub numele de „Regele vasectomiei” pentru sustinerea indelungata a procedurii, a spus ca cresterea cererilor a fost „foarte, foarte vizibila” in zilele care au urmat dupa decizia Curtii Supreme.

Clinica sa este rezervata complet pana la sfarsitul lunii august, ceea ce il face sa adauge zile suplimentare la programul sau pentru a satisface cererea.

„Multi dintre baieti spun ca se gandesc la o vasectomie de ceva vreme, iar decizia [Curtii Supreme] a fost doar acel factor final i-a impins sa faca asta”, a spus el pentru Washington Post.

Cat de mult a crescut numarul consultatiilor pentru vasectomie si al cautarilor pe internet despre procedura

O analiza a ziarului a constatat ca medicii din unele state raporteaza o crestere intre „300 si 400%” a consultatiilor pentru vasectomie si o crestere cu „200-250%” a cautarilor pe internet despre procedura.

Un medic, John Curington, a spus ca „cel putin 60 sau 70% mentioneaza hotararea Curtii Supreme” in timpul programarilor.

Unii, precum Eric Nisi, un tanar de 29 de ani din Florida, au spus ca temerile ca statele ar putea sa restrictioneze accesul la contraceptie i-au determinat sa se programeze pentru o vasectomie.

Criza financiara din 2008 si pandemia de Covid-19 a crescut cererea pentru vasectomie, dar decizia instantei din SUA a depasit cererile anterioare

Cererea pentru vasectomii a crescut si in urma crizei financiare din 2008, precum si a declansarii pandemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, numerosi medici au spus potrivit sursei citate ca cea mai recenta crestere a depasit episoadele anterioare. (I.P.)

Leave a Reply