VIDEO Marsul homosexualilor Pride 2022, de la Timisoara! O tanara i-a promis iubitei sale ca, indiferent ce va spune ofiterul de Stare Civila, tot se va casatori cu ea

Cateva sute de tineri au participat, sambata, la marsul Pride TM 2022 care a avut loc la Timisoara, eveniment dedicat comunitatii LGBTQ+. Participantii au scandat „Iubire, iubire, iubire” pe ritmuri muzicale si au purtat steagul comunitatii. Parada a pornit de pe bulevardul Revolutiei din 1989, pana in Parcul Regina Maria.


Pe traseu, participantii la parada au fost insotiti de importante forte de politie si jandarmi pentru a preveni eventuale incidente. In Parcul Regina Maria, pe o scena improvizata, membrii comunitatii au cerut, in cadrul unor discursuri inflamante, modificarea legislatiei privitoare la familie, pentru a putea fi recunoscute legal casatoriile gay sau homosexuale, intre persoanele de acelasi sex.

De altfel, in cadrul manifestatiei, o tanara i-a promis iubitei sale ca, indiferent ce spune legea, tot o va lua de sotie. „Cel mai intens moment din viata noastra a fost cand ne-am prezentat la Starea Civila, iar pentru cateva momente am sperat ca vom primi un raspuns pozitiv. Nu stiu cati romani au primit un raspuns negativ de la Starea Civila, insa in democratie drepturile civile nu sunt negociabile. Familia, in toate formele ei, trebuie sustinuta si protejata. Nu trebuie sa existe preconceptii in privinta drepturilor omului. Deci, iubito, indiferent de raspunsul Starii Civile, eu te iubesc si ne vom casatori in viitorul apropiat”, a fost mesajul femeii indragostite de o alta femeie, care a starnit ropote de aplauze.

In aceasta perioada la Timisoara are loc un festival dedicat comunitatii LGBTQ+, organizat de Asociatia Identity Education. In cadrul evenimentului au avut loc o serie de expozitii si dezbateri, iar sambata, a fost programat marsul. (I.P.)

Leave a Reply