Ce „truc” a folosit un sofer din Romania pentru a-si face plinul cu benzina subventionata, la o pompa din Ungaria. S-a ales cu dosar penal

Un roman s-a ales cu dosar penal in Ungaria, dupa ce a a incercat „un truc” ca sa ia benzina la pret plafonat. Potrivit politiei ungare, romanul schimba placutele de inmatriculare romanesti cu unele unguresti.


Soferul a fost prins in flagrant pe 25 iunie, in orasul Dusnokpuszta, cand a vrut sa cumpere combustibil folosindu-se de placutele unguresti, scrie HotNews.ro.

Potrivit politiei, in timpul audierii, soferul a dezvaluit ca trucul a functionat de sase ori.

Barbatul de 30 de ani este acum urmarit penal pentru folosire abuziva a unui numar unic de identificare, inselaciune si fals in inscrisuri publice.

In Ungaria beneficiaza de pretul plafonat la carburanti doar masinile care sunt inmatriculate in aceasta tara.

Reamintim ca, in 26 mai, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a anuntat ca numai automobilele inmatriculate in Ungaria vor mai putea cumpara combustibili la preturile plafonate de guvern, incepand de a doua zi, in timp ce automobilele inmatriculate in strainătate vor cumpara combustibili la preturile pietei.

„Cumparatorii straini profita de faptul ca Ungaria este capabila sa mentina pretul la benzina la 480 de forinti (1,2 euro) pe litru, in timp ce in alte parti din Europa este de 700-900 de forinti”, a precizat, la vremea respectiva, Gergely Gulyas. (I.P.)

Leave a Reply