Cine este romanca ucisa de rechini, in zona unei plaje din Hughada, Egipt. Inspectoare la Finantele Publice Suceava, pasionata de calatorii si snorkeling

Femeia ucisa de rechini la sud de orasul Hurghada este o suceveanca, in varsta de 40 de ani, pe nume Roxana Donisan. Ea lucra la Administratia Finantelor Publice. Conform MAE, romanca inota in momentul in care a fost atacata de rechini.


Cadavrul acesteia a fost descoperit la circa 600 de metri de o alta femeie, din Austria, care, la randul ei, a fost ucisa tot de un rechin. Femeia din Austria, care a sfarsit in acelasi mod, a reusit sa ajunga la mal, fara un brat si un picior. Din nefericire, a murit in ambulanta, in drum spre spital, deoarece leziunile sale erau incompatibile cu viata.

Conform monitorulsv.ro, femeia ar fi plecat singura in vacanta. Isi cumparase doua sejururi in Egipt, pentru o perioada de odihna mai lunga. Guvernatorul Marii Rosii, generalul-maior Amr Hanafi, a interzis orice fel de activitate in zona atacurilor. Conform informatiilor publicatiei Monitorul de Suceava,  Roxana Donisan este turista de origine romana care a fost ucisa de rechin in timpul vacantei din Hurghanda, Egipt. Femeia, in varsta de 44 de ani, era de loc din Suceava, lucra ca functionara la Directia de Finante si era o mare impatimita a calatoriilor.

Din imaginile postate de ea pe retelele de socializare se vede cu ochiul liber ca adora destinatiile care aveau iesire la mare, iar printre preferatele ei erau plajele din Egipt sau Grecia. Totodata, se pare ca suceveanca era o mare impatimita a snorkeling-ului si practica acest sport nautic ori de cate ori avea ocazia.

„Nu se stie exact ce a facut, probabil a iesit in larg, nemaifiind in zona de protectie. Problema este ca in Hurghada nu a existat pana acum, niciodata, niciun atac de rechini catre turisti. Explicatia in prima varianta este ca pe data de 12 iunie s-a scufundat in larg un vapor care transporta oi dinspre Sudan spre Arabia Saudita si si care probabil ca a produs aceasta atractie a rechinilor catre mal”, a comentat Dan Goicea, presedintele ANAT Bucuresti Ilfov, la un post de televiziune.

Tragicele cazuri s-au intamplat vineri, in golful adapostit Sahl Hasheesh, un oras de coasta aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada. Socant este si modul in care au reactionat oamenii de pe margine. Mai multi turisti rusi au privit scenele socante. Unii incercau sa o salveze pe femeie aruncand o franghie si incercand sa o traga din apa. Altii stateau pe margine si priveau, in timp ce altii filmau.

Ministerul Mediului din Egipt anunta ca a fost format un comitet pentru a examina circumstantele atacurilor. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, reprezentantii Ambasadei Romaniei la Cairo au intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile romane competente pentru identificarea, de urgenta, a familiei din Romania a persoanei decedate.

„In acest context, reprezentantii ambasadei au intreprins demersuri, in regim de urgenta, pe langa autoritatile competente egiptene in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii decesului. Potrivit informatiilor transmise de autoritatile competente egiptene, in urma investigatiilor realizate, a reiesit ca decesul cetateanului roman s-a produs in urma unui atac al unui rechin”, se mai arata in comunicat. (V.E.)

Leave a Reply