Jurnalist din Timisoara obligat la despagubirea unui politist de la IPJ Timis cu salariul sau pe un an! Judecatorii de la Inalta Curte, in „trendul” judiciar al pedepsirii jurnalistilor

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat, la termenul azi, verdictul final intr-un complex dosar de presa, in care combatantii au fost un ofiter de politie de la IPJ Timis si un jurnalist de la o importanta publicatie zonala, care se editeaza la Timisoara.


Respectand trendul post-pandemic din sistemul judiciar, judecatorii Inaltei Curti au respins recursul jurnalistului, astfel ca acesta va fi obligat sa achite politistului 25.000 de lei, cu titlu de daune morale, la care se adauga aproape 6.000 de lei, cheltuieli de judecata. Cu alte cuvinte, salariul condierului pe un an de zile.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentii-parati (…) impotriva deciziei civile nr. 220 din 28 octombrie 2021, pronuntate de Curtea de Apel Timisoara, Sectia I civila. Obliga pe recurenti la plata sumei de 5.916 lei reprezentand cheltuieli de judecata catre intimatii (…). Definitiva”, se mentioneaza in Decizia 951/2022 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De remarcat ca, in februarie 2021, in urma judecarii pe fond a dosarului, Tribunalul Timis a stabilit ca persoanele afectate de articolele de presa ar fi, de fapt, sotia si fiica politistului, interveniente in proces, care au obtinut daune morale in valoare de 20.000 de lei.

Procesul de presa in care jurnalistul si o publicatie zonala au fost chemati in judecata de un ofiter de politie de la IPJ Timis, dupa ce omul legii s-a simtit lezat de dezvalurile aparute in public, in care s-a relatat despre modul in care acesta ar bloca o investitie imobiliara de cateva milioane de euro. (V.E.)

Leave a Reply