Corratec – „Pasiune pentru ciclism” la Eliminator 1st Race, competitie organizata, in premiera, la Timisoara (P)

Inovatie, calitate si design modern – este ceea ce a reflectat brandul Corratec in produsele sale de mai bine de 30 de ani. Una dintre cele mai cunoscute marci de biciclete electrice din Germania a prezentat primul eBike realizat la Timisoara in 14 ianuarie 2022. La ora 10,34, E-Power X Vert a fost prima bicicleta finalizata in orasul de pe Bega.


Lansarea oficiala a noii unitati de productie din Timisoara va avea loc in 6 august 2022, atunci cand se va da startul competitiei Eliminator 1st Race, organizata in premiera si la care va participa si campionul mondial Simon Gegenheimer.

„Aceasta activitate suplimentara ne permite sa crestem semnificativ capacitatea in ceea ce priveste productia pentru bicicletele si eBike-urile noastre. Cu noua noastra fabrica deschisa la Timisoara, in Romania, vom atinge noi performante in viitor. Astfel, crestem numarul de biciclete produse si anume: de la 90.000 de biciclete anual la un numar remarcabil de 400.000 de biciclete si eBike-uri pe an”, spune Konrad Irlbacher, proprietarul Corratec.

Aparatura automatizata de asamblare pe liniile de productie functioneaza de aproape cinci luni, iar noii angajati au fost instruiti saptamani intregi de catre personalul tehnic competent pentru a asigura intelegerea si aplicarea standardelor obisnuite de calitate a Corratecului.

„Acest lucru ne ofera o pozitie excelenta de pornire pentru cresterea numarului de comenzi si ne permite sa satisfacem cererea tot mai mare de produse Corratec”, adauga Irlbacher.

Corratec este una dintre cele mai populare si mai cunoscute marci de biciclete electrice din Germania, potrivit unui studiu, realizat de revista Focus E-Bike in luna februarie a acestui an. Si pentru ca acest obiectiv a fost deja realizat, productia de biciclete din acest an a fost inceputa cu mare succes.

Corratec a fost, timp de multi ani si continua sa fie un jucator esential pe piata europeana de bicilete, pentru ca totul se intampla din pasiune. Iar in combinatie cu perfectiunea si tehnologia de ultima generatie, rezulta reteta perfecta pentru produsele brandului german.

Istoria Corratec 

Corratec – „Pasiune pentru ciclism”. Traditie – cu radacini in Alpi

Totul a inceput din pasiune pentru sporturile de iarna. Konrad Irlbacher a fost un atlet entuziast al sporturilor de iarna, schior alpin si membru al echipei nationale a Germaniei. In anul 1972 a fondat magazinul sportiv Iko din centrul orasului Rosenheim, unde si-a vandut si propriile schiuri sub acelasi nume. Ulterior, pasiunea pentru sport s-a transformat in pasiune pentru ciclism.

Sportivitatea – performanta de top de la inceput

La doar patru ani de la infiintarea companiei, elvetianul Bruno Risi a obtinut titlul de campion mondial cu o bicicleta Corratec. In acelasi an, danezul Jan Ostergaard a obtinut prima victorie la Cupa Mondiala de MTB. Astfel, inca din prima zi, Corratec a pus accent pe succes, si a sustinut ciclismul profesionist.

Anul 2021, crucial pentru Corratec

Simon Gegenheimer castiga titlul de campion mondial la Graz pe bicicleta de curse Corratec Revo Bow SL Factory. Gegenheimer va veni la Timisoara in data de 6 august 2022 pentru a participa in permiera la competitia Eliminator 1st Race, organizata de Corratec in cadrul lansarii oficiale a unitatii de productie de la Timisoara.

Inovatia – tinta viitorului!

Pe langa abilitatile antreprenoriale, curiozitatea si spiritul inovator al fondatorului Konrad Irlbacher au dus Corratec pe culmile succesului. Dorinta constanta de imbunatatire a calitatii produselor a condus la dezvoltarea unor inovatii care au revolutionat lumea ciclismului. De la arcul unic al designului Corratec BOW in 1993 si de la prima bicicleta de curse cu frane pe disc din 1995, pana la detalii tehnice de neimaginat – sunt dovezi care coroboreaza faptul ca brandul Corratec isi orienteaza privirea spre viitorul ciclismului.

Calitate – productie si design la cele mai inalte standarde

Bicicletele Corratec sunt fabricate cu mare atentie la fiecare detaliu, produsul finit fiind semnatura brandului. Alaturi de inovatie, calitatea reprezinta un punct forte. Asadar, pentru a garanta inalta calitate a produselor, Konrad Irlbacher prefera sa-si testeze singur bicicletele inainte de a incepe productia. Iar pentru aceasta precizie, Corratec a fost deja premiat de mai multe ori, cel mai recent fiind premiul de focus E-Bike. (I.P.)

 

Leave a Reply