Lovitura de teatru in dosarul de coruptie al medicului Silviu Posiar, de la Spitalul Militar Timisoara. Tribunalul Timis a constatat “nulitatea absoluta” a rechizitoriului si a trimis dosarul inapoi la DNA

Un nou rechizitoriu intocmit de procurorii DNA Timisoara a fost desfiintat de instantele de judecata, dupa cel privind coruptia politistilor de frontiera de la vamile din Arad sau cel al politicienilor PSD traficanti de influenta in dosarul spagilor de la DRDP Timisoara.


De aceasta data este vorba despre o ancheta exploziva din urma cu patru ani, care a dus la arestarea preventiva a medicului militar Posiar Eugen Silviu, seful sectiei de medicina interna din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara, sub acuzatia de luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual.

Din probele adunate de procurori, chiar si prin intermediul unui investigator sub acoperire, a reiesit ca medicul in discutie ar fi avizat favorabil pensionarea a zeci de angajati de la Penitenciarul Arad, in baza unor diagnostice fictive, desi unele persoane nu implinisera nici macar 50 de ani.

Trimis in judecata de procurorii DNA, Silviu Posia a fost condamnat, in prima instanta, in octombrie 2019, de Tribunalul Timis, la 3 ani de inchisoare cu suspendare si confiscarea a 1,2 milioane de lei, suma care ar fi provenit din spagi. In 28.02.2020, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au admis atat apelul procurorilor, cat si a inculpatilor si au decis sa desfiinteze sentinta si sa trimita cauza spre rejudecare la Tribunalul Timis.

Dupa mai bine de doi ani in care au fost readministrate probele din dosar, rastimp in care judecatorul cauzei a respins o cerere a DNA de recuzare a expertului Alexandru Cristian Amza, la termenul din 12.05.2022, lovitura de teatru.

Rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie, desfiintat in totalitate, iar dosarul restituit la DNA Timisoara.

“Admite in parte cererea de constatare a nulitatii absolute formulata de inculpatul P.E.S. In baza art. 281 alin. (1) lit. b) din Codul de procedură penala, raportat la Deciziile Curtii Constitutionale ale Romaniei nr. 302/2017 si nr. 231/2021, constata nulitatea absoluta a Rechizitoriului nr. 135/P/2018 din data de 09.11.2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Natională Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, privind pe inculpatii P.E.S. si I.E.C., act intocmit dupa data de 08.11.2018 (data disjungerii cauzei prin Ordonanta nr. 95/P/2018 din data de 08.11.2018).

Respinge ca neintemeiata cererea de constatare a nulitatii urmarii penale efectuate in dosarul de urmarire penala nr. 95/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara anterior Ordonantei de disjungere nr. 95/P/2018 din data de 08.11.2018.

Restituie cauza la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, pentru a dispune in consecinta”, se mentioneaza in Hotararea 241/2022 din 12.05.2022.

Cum era de asteptat, DNA Timisoara a declarat apel impotriva hotararii prin care li s-a desfiintat rechizitoriul, astfel ca “mingea” a ajuns, din nou, in terenul Curtii de Apel Timisoara. Primul termen la care va incepe judecarea apelului DNA, in 13.09.2022. Va vom tine la curent… (G.I.)

Leave a Reply