Judecatoarea Adriana Stoicescu, tinta razbunatorilor din CSM! „Cand viata imi ofera doar lamai, ma pregatesc sa imi fac o limonada”, spune vicepresedinta Tribunalului Timis

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in sedinta de ieri, sa nu mai prelungeasca delegarea judecatoarei Adriana Stoicescu in functia de vicepresedinte al Tribunalului Timis. Potrivit informatiilor de pe site-ul CSM, hotararea a fost luata cu trei voturi pentru, sase – impotriva si o abtinere.


Un semn ca Adriana Stoicescu a devenit incomoda, prin atitudinea sa rebela, dar in limitele obligatiei de rezerva, pentru judecatorii CSM-isti din tabara fostului presedinte, Bogdan Mateescu.

Cu singuranta, cele trei voturi in favoarea prelungirii mandatului de vicepresedinte a Adrianei Stoicescu au venit dinspre judecatorii Andrea Chis, Mihai Andrei Balan, Gabriela Baltag sau Evelina Oprina, in conditiile in care cei patru au semnat, alaturi de alti trei procurori, actiunea impotriva CSM depusa in justitie, prin care s-a cerut anularea Hotararii Plenului din 16 decembrie 2021 prin care judecatorul Bogdan Mateescu a fost desemnat presedinte interimar.

Reamintim ca interimatul nelegal al judecatorului Bogdan Mateescu a durat pana in 12 mai 2022, cand judecatorul Marian Buda, venit de la ICCJ, a fost ales presedinte al CSM. Mandatul acestuia va expira in 6 ianuarie 2023.

„Din 18 propuneri de prelungire a delegarii, unica respinsa. Le multumesc celor care au votat pentru, le multumesc celor care s-au opus. E drept, m-am retras de la doua concursuri pentru ca am invatat pentru examenul de grad… iar asta probabil ca a fost un motiv de respingere. Cel putin asa sper… Oricum, celor care cred ca am ramas in sistem pentru o functie, le dau o veste proasta. Sunt si raman un simplu judecator. Cand viata imi ofera doar lamai, ma pregatesc sa imi fac o limonada”, este mesajul aproape ironic postat de Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook, dupa decizia surprinzatoare a CSM.

Deocamdata, nu a fost delegat un alt magistrat in functia vacanta de vicepresedinte al Tribunalului Timis, insa nu este exclus ca, dupa intrarea in mandat a noului CSM, judecatoarea Adriana Stoicescu sa revina intr-o functie de conducere. (G.I.)

Leave a Reply