Si preotii din Timis se vor ruga pentru ploaie, spre buna rodire a pamantului. O slujba pentru „vreme de seceta” a oficiat si Mitropolitul Banatului, IPS Ioan

Patriarhia Romana a adresat un indemn catre toate eparhiile, pe teritoriile carora lipsa ploilor a provocat seceta care afecteaza masiv agricultura si alte domenii de activitate, sa staruiasca in oficierea rugaciunile care se rostesc „la vreme de seceta”.


Aceste rugaciuni speciale se citesc in biserici sau pe camp, pentru ca Dumnezeu sa trimita ploaie linistita, spre buna rodire a pamantului.

“Este, asadar, absolut necesar ca in asemenea imprejurari sa cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugaciune staruitoare, deoarece Dumnezeu „face sa rasara soarele peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti Matei 5, 45”, indeamna BOR.

Amintim ca si, contextul secetei severe din iunie 2020, IPS Ioan, mitropolitul Banatului, s-a rugat pentru ploaie pe camp, la Sag.

IPS a oficiat slujba de sfintire a apei si a binecuvantat tarinile, rostind rugaciunile speciale din Molitfelnic, prin care a cerut ca Dumnezeu sa ocroteasca toate culturile si roadele de grindina, daunatori, inundatii si vijelii.

Au fost citite si rugaciunile randuite de Biserica Ortodoxa Romana pentru vreme de seceta sau neplouare, cerand lui Dumnezeu sa reverse ploi linistite si aducatoare de roada peste pamantul lovit de seceta din acest an. Evenimentul a fost organizat de parohia Sag, consiliul parohial si implicarea Primariei Sag. (I.P.)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply