ANAF deruleaza 555 inspectii fiscale la marii contribuabili. „Evaziunea fiscala nu va fi ignorata la niciun nivel!”, avertizeaza presedintele ANAF, Lucian Heius

Structurile cu atributii de inspectie fiscala, din cadrul ANAF, au in derulare 555 de actiuni de inspectie fiscala si control inopinat la Marii Contribuabili, dintre acestea, 128 sunt la contribuabilii care inregistreaza pierderi fiscale recurente.


Inspectorii ANAF verifica modalitatea de inregistrare a veniturilor in contabilitate si analizeaza cheltuielile inregistrate cu scopul de a diminua profitul. Totodata, sunt efectuate verificari privind rambursarile de TVA, daca e cazul.

„ANAF isi canalizeaza resursele catre zonele cu risc ridicat de incalcare a legii. Evaziunea fiscala nu va fi ignorata la niciun nivel, incepand acolo unde riscurile sunt mai mari. In acelasi timp, dorim sa le demonstram companiilor corecte si responsabile fiscal, care platesc taxele la timp, ca ANAF este un partener de incredere. Este in beneficiul intregii societati ca mediul de afaceri sa isi desfasoare activitatea fara sincope majore, astfel incat, in urma colectarii, sa fie asigurate venituri sigure la bugetul consolidat”, a declarat presedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heius.

Aceste operatiuni au fost declansate ca urmare a analizelor de risc, iar pentru derularea acestora conducerea ANAF a suplimentat numarul inspectorilor si a delegat competente inspectorilor fiscali de la Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice. (I.P.)

Leave a Reply