Sindicalistii din Primaria Timisoara solicita instantei de judecata anularea dispozitiilor primarului Dominic Fritz prin care au fost infiintate peste 50 de functii publice

Cea de-a doua organigrama a administratiei Fritz ar putea avea aceeasi soarta cu prima. Miercuri, 13 iulie, sindicatul condus de Tiberiu Negrei a depus in contencios-administrativ cererea de anulare a acesteia, dar si a proiectului de infiintare a Administratiei pentru Educatie si Sport si a altor acte subsecvente. In prezent, acestea sunt suspendate ca urmare a deciziei Tribunalului Timis din 18 mai. Decizia nu este insa definitiva, pe 19 iulie fiind termen la apelul declarat de primarie.


Va amintim ca proiectele de hotarare de modificare a organigramei si de infiintare a noului compartiment au fost aprobate la mijlocul lunii martie, intr-o sedinta extraordinara convocata de indata, urgenta fiind motivata de fapt de alt proiect care privea centrul de suport pentru refugiatii ucraineni.

Cele doua proiecte au fost discutate si cu o zi inainte in plen, insa „din motive tehnice” nu au putut fi aprobate: au fost mai multe voturi decat consilieri. Chiar si prefectura a avut cateva „semne de intrebare” referitoare la modul in care aceasta a fost adusa pe ordinea de zi in sedinta „de indata”.

Sindicatul condus de Negrei a atacat inca de la inceput hotararile de consiliu local (HCL 89/16.03.2022 si HCL 90/16.03.2022). Tribunalul Timis a amanat de mai multe ori pronuntarea, si pentru ca in proces s-a interpus de partea primarului noul sindicat din primarie, cel condus de Marinela Lucut. Pana la urma, decizia a fost pronuntata pe 18 mai.

In cazul primei organigrame a administratiei Fritz, aprobate pe 15 iunie 2021, suspendarea pana la o decizie pe fond (in privinta anularii) a fost pronuntata pe 16 august 2021. Primaria a pierdut si recursul, iar sindicatul lui Negrei a cerut si anularea. Sindicatul a avut iar castig de cauza, in prima instanta, cu o decizie luata de abia pe 16 iunie 2021. (Mara Ion)

Sursa: ziua de vest

Leave a Reply