Laura Codruta Kovesi infirma categoric zvonul candidaturii sale la presedintia Romaniei. „Raspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie»”

Sefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, a negat, miercuri, ca ar intentiona sa candideze la presedintia Romaniei. Mai multe sondaje aparute in Romania in ultima luna au masurat intentia de vot in cazul Kovesi pentru prezidentiale.


„Nu, nu doresc sa candidez la Presedintia Romaniei. Poate, ca sa fiu mai clara, raspunsul meu este «Nu», «No», «Nein», «Nie» si, daca mai practic putin cu colegii din EPPO, o sa pot sa raspund «Nu» in cele 17 limbi oficiale in care se discuta in EPPO”, a declarat Laura Codruta Kovesi intr-un interviu acordat pentru Radio Europa Libera Moldova .

Aflata intr-o vizita la Chisinau, pentru a pune bazele unui acord cu procuratura generala moldoveana, Kovesi a infirmat zvonurile care o dadeau ca sigura candidat la urmatoarele alegeri prezidentiale din Romania.

Cat priveste motivatia acestui refuz categoric, Kovesi a explicat ca scopul ei este, inainte de toate, cel de a construi o institutie „de la zero”, in calitatea sa de procuror sef european. (I.P.)

Leave a Reply