Balkan Festival 2022! Jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara, somatie publica pentru traficantii de substante interzise sa ramana acasa

In perioada 15-17 iulie a.c., in localitatea Berzasca, din judetul Caras-Severin, va avea loc evenimentul „Balkan Festival”.


Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara, alaturi de celelalte institutii cu atributii in domeniu, va lua masuri pentru asigurarea unui climat de siguranta, respectiv pentru a asigura ordinea publica si protectia participantilor la eveniment.

Accesul publicului se va face doar pe baza de bilete. Pentru desfasurarea evenimentului in conditii de siguranta, Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara adreseaza participantilor urmatoarele recomandari:

  • sa vina din timp la eveniment, incepand cu ora deschiderii portilor de acces, pentru a evita aglomeratia in zona de desfasurare;

  • sa manifeste rabdare, sa respecte indrumarile fortelor de ordine si sa evite implicarea in conflicte de orice natura;

  • in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala, sa solicite sprijinul fortelor de ordine din zona sau sa solicite echipajele de jandarmi prin Sistemul Unic de Urgenta „112”;

  • parintii sa-si supravegheze cu atentie sporita copiii;

  • sa nu se implice in incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice, delimitandu-se de orice forma de agresivitate verbala sau fizica;

  • din ratiuni de siguranta publica, sa nu vina cu bagaje voluminoase sau alte categorii de obiecte interzise de organizator (pentru detalii suplimentare, consultati site-ul www.balkanfestival.ro).

Toti jandarmii vor acorda o atentie deosebita prevenirii si combaterii consumului de substante interzise. Pentru siguranta personala, recomandam participantilor sa nu consume bauturi de la persoanele necunoscute.

Va reamintim ca, in conformitate cu prevederile cadrului legal in vigoare, este interzisa si constituie infractiune participarea la astfel de evenimente a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a acestora.

Din ratiuni de securitate, vor fi adoptate masuri specifice de control pirotehnic si antiterorist al autovehiculelor si persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea in zona destinata evenimentului atat a materialelor pirotehnice, cat si a altor obiecte interzise de cadrul normativ in vigoare.

Va multumim tuturor pentru intelegerea manifestata fata de masurile de siguranta luate! (Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara – Compartimentul Informare, relatii publice si cu publicul)

 

 

Leave a Reply