Spaga de 15.000 euro de la PFA! Un inspector de la Antifrauda Fiscala, trimis in judecata de DNA, in stare de arest preventiv

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Sabau Catalin, inspector in cadrul ANAF – Directia Regionala Antifrauda Fiscala Oradea, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita, in forma agravata.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

La data de 01 aprilie 2022, in urma efectuarii unui control la o PFA (persoana fizica autorizata), banuita de desfasurarea unor activitati de comert online, neinregistrate fiscal, inculpatul Sabau Catalin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit de la tatal persoanei respective suma de 15.000 euro.

Banii respectivi ar fi fost primiti de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmarire penala cu neregulile constatate in contextul controlului si pentru a stabili obligatii fiscale mai mici in sarcina persoanei vizate.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii, in vederea confiscarii speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii si preventive dispuse in cauza. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply