DOLIU in politica banateana! Fostul senator PSD Viorel Matei a murit la varsta de 73 de ani. „Sfaturile tale imi vor lipsi”, spune fostul director al Directiei Agricole Timis

Fostul senator PSD Viorel Matei, care a detinut si functia de primar al localitatii Cenad si presedinte al Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania, s-a stins din viata la varsta de 73 de ani.


Disparitia sa, in urma unei boli nemiloase, a indoliat atat politica banateana, cat si pe cea a agricultorilor, pentru drepturile carora s-a zbatut cu demnitate si darzenie. Nascut in 9 august 1949, in Satchinez, Viorel Matei a fost senator in legislatura 2000-2004, ales in judetul Timis pe listele PDSR, iar din iunie 2001 a devenit membru PSD.

Anuntul mortii sale a fost facut, sub forma unui ferpar, de bunul sau prieten Nicolae Oprea, fostul director al Directiei Agricole Timis.

„De astazi, lumea agricola din judetul nostru este mai saraca! In aceasta dimineata a incetat sa mai bata inima unui agricultor darz, cu o vointa si putere extraordinare VIOREL MATEI. De peste 30 de ani am fost impreuna in multe actiuni si activitati pentru semenii nostri! De multe ori am reusit, uneori nu, dar niciodata aprecierea si respectul pentru glie si oameni nu le-am pierdut si mai ales nu le-am incalcat!

Sunt convins ca acolo sus in Ceruri este nevoie si de oameni mai fermi si mai hotarati, uneori mai greu de induplecat, dar drepti! Discutiile cu tine, uneori sfaturile si indemnurile tale imi vor lipsi! Dumnezeu in marinimia si slava lui sa te ierte si sa te odihneasca in liniste si pace, prietene!”, a scris pe Facebook, Nicolae Oprea.

Potrivit unui mesaj din partea membrilor familiei, cei care doresc sa il conduca pe ultimul drum sunt anuntati ca inmormantarea va avea loc in localitatea Cenad, la Cimitirul sarbesc, in 19 iulie, de la orele 18.

Priveghiul este acasa, in aceasta seara, acolo unde a iubit sa fie mereu. Maine, la orele 12, trupul va fi depus la Biserica Orodoxa Sarba din Cenad. Sincere condoleante familiei indurerate. (I.P.)

Leave a Reply