Fosta sefa a Resurselor Umane din Primaria Timisoara, urmarita penal de DNA pentru angajari ilegale! „Eu nu garantez decat pentru mine”, a reactionat fostul primar Nicolae Robu

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Aurelian Rodica, la data faptei sefa a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, pentru savarsirea infractiunilor de:


  • complicitate sub forma participatiei improprii la abuz in serviciu, in situatia in care functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata,
  • sustragere sau distrugere de inscrisuri in forma continuata,
  • fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata,
  • instigare la fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata,
  • uz de fals in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In prezenta cauza sunt cercetate aspecte referitoare la savarsirea unor presupuse infractiuni de catre persoane din conducerea primariei municipiului Timisoara in legatura cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atat pentru posturi de conducere, cat si pentru posturi de executie, in perioada 2018 – 2020.
In contextul mentionat mai sus, suspecta Aurelian Rodica, in calitate de sefa a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, ar fi inlocuit in dosarele de concurs a 10 persoane lucrarile predate de acestea cu altele in care erau trecute raspunsurile corecte.

Urmarea acestor demersuri a fost faptul ca persoanele respective ar fi promovat concursurile si ulterior, prin dispozitiile primarului municipiului Timisoara, care a actionat fara vinovatie, ar fi fost numite in posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc.

Precizam ca, anterior si in cursul zilei de 19 iulie 2022, procurorii anticoruptie au efectuat mai multe activitati de urmarire penala (perchezitii, ridicari de documente etc.) in vederea constituirii probatoriului.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. (I.P.)

UPDATE: In ultima declaratie de avere, Rodica Aurelian preciza ca detine un Lexus si un apartament in Tenerife. Functionara a fost mutata, in luna iunie 2021, de administratia Fritz, la Serviciul Relationare Directa cu Cetatenii, insa a parasit, nemultumita, Primaria Timisoara, pentru postul de secretar al Primariei Otelec. Vizavi de aceasta ancheta, fostul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, a anuntat ca nu garanteaza decat pentru el.

“Eu nu pot decat sa salut cercetarea, pt ca prin tot ce-am facut mi-am dorit ca Timisoara sa aiba o administratie performanta, dar inainte de orice, cinstita, corecta, supusa cu sfintenie legii! Iar daca se confirma ca unele persoane au actionat altfel decat erau cuvintele mele de ordine, comitand ilegalitati, negresit ele trebuie sa plateasca pt asta. Am spus de nenumarate ori: eu am incredere in colaboratori, caci nu se poate functiona fara incredere, dar nu garantez decat pt mine! Si pt mine, GARANTEZ!”, spune Nicolae Robu.

2 thoughts on “Fosta sefa a Resurselor Umane din Primaria Timisoara, urmarita penal de DNA pentru angajari ilegale! „Eu nu garantez decat pentru mine”, a reactionat fostul primar Nicolae Robu

  1. Pai na…a angajat jumătate din pile
    Pe puțin
    Toți capabili din primărie
    Și ea o capabila
    Și ghici unde la dus secretara? …la o primărita…Pro
    Coincidenta?

  2. ”“Eu nu pot decat sa salut cercetarea, pt ca prin tot ce-am facut mi-am dorit ca Timisoara sa aiba o administratie performanta, dar inainte de orice, cinstita, corecta, supusa cu sfintenie legii! Iar daca se confirma ca unele persoane au actionat altfel decat erau cuvintele mele de ordine, comitand ilegalitati, negresit ele trebuie sa plateasca pt asta. Am spus de nenumarate ori: eu am incredere in colaboratori, caci nu se poate functiona fara incredere, dar nu garantez decat pt mine! Si pt mine, GARANTEZ!”, spune Nicolae Robu.”

    Nimeni nu a fost pus pe vreo funcție fără girul primarului. De aceea noi te considerăm un gunoi de om, dle Robu!

Leave a Reply