VIDEO Angajata unei banci din Timisoara a furat din conturile clientilor 2,5 milioane de euro. VEZI metodele prin care a efectuat 802 tranferuri frauduloase de bani

Procurorii DIICOT Timisoara, impreuna cu lucratorii de politie judiciara din cadrul BCCO Timisoara, au efectuat, astazi, 3 perchezitii domiciliare, pe raza judetului Timis, intr-o cauza vizand comiterea infractiunilor de efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos in forma continuata cu consecinte deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive informatice in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


In cauza s-a retinut ca, in perioada 2010 – 2021, un suspect a efectuat, prin utilizarea neautorizata a datelor de identificare ale titularului si ale contului bancar, folosind fara drept dispozitivele de tip token sau digipass eliberate pe numele clientilor, un numar total de 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare deschise pe numele mai multor clienti.

Pe parcursul celor 11 ani, suspectul a accesat ilegal conturile de internet banking ale clientilor (705 acte materiale) prin folosirea fara drept a dispozitivelor de tip token sau digipass care apartineau persoanelor vatamate.

De asemenea, in vederea justificarii unui transfer bancar suspectul a plasmuit un inscris sub semnatura privata pretins incheiat de catre un client al bancii, pe care l-a folosit pentru a justifica un transfer in cuantum de aproximativ 73.000 de lei.

In activitatea infractionala acesta a beneficiat de sprijinul altor 4 suspecti care au inlesnit activitatea infractionala prin punerea la dispozitie a datelor conturilor bancare folosite de acestia, conturi care au fost utilizate in vederea realizarii de transferuri frauduloase.

In aceasta modalitate, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

In urma perchezitiilor au fost descoperite si ridicate sumele de 7.500 de euro si 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, doua stampile si documente.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 5 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor din cadrul B.C.C.O. Timisoara si al jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timisoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (I.P.)

Leave a Reply