Studenti si profesori de la FEAA, Universitatea de Vest din Timisoara, prezenti in Lituania la un nou program de studiu intensiv din cadrul proiectului Erasmus+ STAMP Online

In perioada 11 – 16 iulie 2022, in Lituania, a avut loc cel de-al doilea Program de Studiu Intensiv organizat in cadrul proiectului 2020-1-RO01-KA203-080299, care face parte din proiectul Erasmus+ „Smart Teaching in Accounting – Meeting Place Online (STAMP Online)”.


Programul a fost gazduit de ISM University of Management and Economics din Vilnius si a reunit 57 studenti si 23 de cadre didactice din 11 tari, inclusiv SUA.

Universitatea de Vest din Timisoara a fost reprezentata, prin Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, de doua cadre didactice din cadrul Departamentului de Contabilitate si Audit si cinci studenti, inmatriculati la specializarile de licenta Contabilitate si Informatica de Gestiune cu predare in limba germana, respectiv Finante si Banci, specializarea de master Audit Financiar-Contabil si Domeniul de doctorat Contabilitate.

In cadrul proiectului este prevazut un numar total de trei programe de studiu intensiv. Primul dintre acestea a fost gazduit online, pe fondul pandemiei COVID-19, de Universitatea de Vest din Timisoara, in toamna anului 2021. Cel de-al treilea program este planificat pentru iulie 2023, urmand a fi organizat la Universitatea Leopold Franzens din Innsbruck, Austria.

Proiectul STAMP Online este implementat de Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de lider, in parteneriat cu alte 11 universitati din Europa: Leopold-Franzens-Universität, Innsbruck, Austria, Université de Bretagne-Sud, Vannes, Franta, Friedrich Alexander Universität Erlangen Nürnberg, Germania, Diethnes Panepistimio Ellados, Kavala, Grecia, Università degli Studi di Urbino Carlo Bo, Urbino, Italia, ISM University of Management and Economics, Vilnius, Lituania, Université du Luxembourg, Luxembourg, Bournemouth University, Marea Britanie, Instituto Politecnico do Porto, Portugalia; Universidade de Vigo, Spania; Corvinus University of Budapest, Ungaria.

„Universitatile participante sunt membre ale retelei internationale Association des Formations Européennes à la Comptabilité et à l’Audit („AFECA”), infiintata in Franta, in anul 1993. Cu un numar initial de 6 membri, reteaua s-a extins in timp si a reusit sa faciliteze cooperarea internationala a studentilor timp de aproape 30 de ani.

Prin Programele de Studiu Intensiv anuale, finantate prin fonduri Erasmus, studentii au ocazia de a-si imbunatati cunostintele de contabilitate, audit, fiscalitate si raportare financiara, precum si de terminologie de specialitate in limba engleza, dar si de a cunoaste cultura tarilor participante. De-a lungul timpului, programele de studiu au dovedit ca pot lasa o amprenta puternica asupra carierei profesionale a participantilor.

O parte a cadrelor didactice implicate, in prezent, in acest proiect si care fac posibila perpetuarea acestuia au participat in trecut la programele de studiu in calitate de studenti”, a mentionat prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, director de proiect si vicepresedinte AFECA. (I.P.)

Leave a Reply