Tenismenul Novak Djokovic, interzis si la US Open, dupa Australian Open, din cauza ca nu este vaccinat impotriva Covid-19. „Nu este sfarsitul lumii!”, a raspuns sarbul

Organizatorii de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, au anuntat, ieri, lista jucatorilor inscrisi pentru editia din 2022, programata in perioada 29 august – 11 septembrie. Sarbul Novak Djokovic (35 de ani, locul 7 ATP) figureaza pe lista jucatorilor inscrisi pentru turneu, chiar daca nu va primi dreptul de a intra in SUA, din cauza ca nu este vaccinat impotriva Covid-19.


“Potrivit regulamentului ITF pentru turneele de Grand Slam, toti jucatorii eligibili sunt introdusi automat pe tabloul principal, in baza clasamentului intocmit cu 42 de zile inainte de prima zi a turneului.

US Open nu prevede vaccinarea obligatorie pentru jucatori, dar va respecta pozitia Guvernului SUA privind accesul in tara pentru persoanele nevaccinate”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor turneului US Open.

Organizatorii turneului US Open au precizat ca respecta decizia luata de catre autoritatile americane, care nu permit accesul in tara pentru persoanele nevaccinate impotriva noului coronavirus.

Novak Djokovic are in palmares 21 de trofee de Grand Slam, dintre care trei la US Open (2011, 2015, 2018).

Campion la Wimbledon 2022, Novak Djokovic a declarat recent ca spera sa primeasca vesti bune din SUA in privinta participarii la turneul gazduit de New York.

“Sunt un tenismen profesionist si vreau sa pot juca oriunde. Politica nu ma intereseaza. Am parerile mele, iar ceea ce vreau este ca fiecare sa aiba libertatea sa aleaga ce este mai bine pentru el. Mi-as dori ca, cel putin, decizia mea sa fie respectata. Daca voi primi dreptul, voi fi la New York. Daca nu, nu este sfarsitul lumii”, a afirmat Djokovic in urma cu cateva saptamani.

Zeci de mii de persoane au semnat o petitie online care solicita Federatiei Americane de Tenis (USTA) sa colaboreze cu guvernul federal pentru a-i permite lui Novak Djokovic sa joace la US Open 2022.

Principalul favorit la US Open 2022 este rusul Daniil Medvedev, liderul ATP. Germanul Alexander Zverev este cap de serie numarul doi, iar ibericul Rafael Nadal este al treilea favorit, urmat de grecul Stefanos Tsitsipas. (C.R.)

Sursa foto: Getty Images

Leave a Reply