Pensiile speciale vor fi impozitate! “Este aproape inexplicabil sa ai o pensie mai mare decat ai avut in activitate”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu

Pana la sfarsitul acestui an, coalitia PSD-PNL-UDMR va veni cu o solutie in ceea ce priveste impozitarea asa-numitelor „pensii speciale”, a dat asigurari presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, in urma cu cateva zile.


Ciolacu a explicat faptul ca impozitarea pensiilor de serviciu (asa-zisele „pensii speciale”) este o conditie pe care Romania trebuie s-o indeplineasca in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), asa cum s-a angajat in fata UE fostul ministru USR al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Totusi, Marcel Ciolacu a adaugat ca pensiile militarilor si cele din Ministerul Afacerilor Interne nu vor fi vizate de aceste masuri, intrucat „sunt pensii ocupationale, nu pensii speciale”.

Iata declaratia sefului PSD:

„Este un jalon prins (n.r. in PNRR) de domnul Ghinea pana la sfarsitul anului in ceea ce priveste Legea pensiilor. Mai mult ca sigur, se va negocia si se va discuta.

Vedeti ce diferenta mare: cand eram in opozitie, spuneam ca e o catastrofa tot ce s-a negociat pe aceasta zona de agricultura in PNRR, toata lumea ridica din umeri si parea ca totul este perfect. Uitati ca dupa numai un an de zile, ni s-a dat dreptate la absolut toate capitolele.

Cel putin in zona de pensii speciale, in acest moment cred ca am picat cu totii de acord: este aproape inexplicabil cum sa ai o pensie mai mare decat ai avut in activitate. Si aici, categoric, vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul ramane sa avem o discutie si o decizie in coalitie.

N-am avut aceasta discutie cu domnul Dincu (n.r. care a vorbit despre majorarea pensiilor). Am avut alta discutie punctuala pentru anumite venituri suplimentare la cei care asigura permanenta, unde are perfecta dreptate – mai ales in contextul actual cu Ucraina. N-am avut o discutie aplicata in ceea ce priveste pensiile.

Din punctul meu de vedere, pensiile militarilor sunt pensii ocupationale, nu pensii speciale. Acelasi lucru am vazut ca este si la Ministerul de Interne. Din punctul meu de vedere (si nu l-am avut numai acum), sunt pensii ocupationale, nu pensii speciale. Dar vom vedea, in functiile si de deciziile CCR-ului, ce solutie vom gasi pentru a indeplini jalonul impus de catre domnul Ghinea.” (I.P.)

Leave a Reply