ROBA in cui! Judecator exclus din magistratura pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si „nerespectarea indatoririi de a se abtine”

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a decis, in sedinta din 20 iulie, excluderea din magistratura a lui Daniel Dumitru, judecator la Judecatoria Pitesti, pentru posibila comitere a doua abateri disciplinare. Este vorba despre “exercitarea functiei cu rea-credinta”, prevazuta de art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, si la “nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”, prevazuta de art. 99 lit. i) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Cu majoritate, Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecator in cadrul judecatoriei Pitesti. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecator in cadrul Judecatoriei Pitesti, sanctiunea disciplinara constand in ‘excluderea din magistratura’ pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I si lit. i) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecator in cadrul Judecatoriei Pitesti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I si lit. i) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”, se mentioneaza in minuta deciziei CSM.

Solutia CSM a fost dispusa cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara.

Judecatorul Daniel Dumitru poate ataca decizia CSM de excludere din magistratura la un Complet de 5 judecatori in materie civila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (V.E.)

Leave a Reply