Politistii de la Rutiera au „filtrat” aproape tot traficul din Timisoara! Amenzi de peste 166.000 de lei, cele mai multe pentru viteza, dar au fost prinsi si 18 soferi beti sau drogati

Politistii rutieristi din Timisoara au facut ravagii pe strazile orasului, in noaptea de vineri spre sambata, in urma unei razii cu filtre rutiere si testari ale soferilor cu fiola si drugtestul. Potrivit unui comunicat al IPJ Timis, s-a actionat pe principalele artere ale orasului si au fost controlate nu mai putin de 530 de autovehicule, respectiv 585 de persoane.


Au fost efectuate 325 de testari cu aparatul etilotest si 28 cu cel drugtest, in urma carora au fost aplicate 392 de sanctiuni si amenzi totale in valoare de peste 166.000 de lei. Pe langa depasirea vitezei sau conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice, au fost depistati si patru soferi care s-au drogat inainte de a se urca la volan.

In data de 23/24 iulie 2022, in intervalele orare 06-12 si 20-04, pe raza judetului Timis s-a desfasurat o razie cu efective marite, in sistem integrat politie rutiera-ordine publica sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

Politistii au actionat pe principalele artere din judet, in vederea cresterii gradului de disciplina rutiera, prevenirea si combaterea consumului de alcool si droguri la volan si pentru impunerea respectarii regimului legal de viteza. Politistii au controlat 530 de autovehicule, au legitimat 585 de persoane, au efectuat 325 de testari cu aparatul etilotest si 28 cu aparatul drugtest. In urma activitatilor efectuate au fost aplicate 392 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, in valoare de 166.435 de lei.

Dintre acestea, 210 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteza. Au fost retinute 34 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea limitelor legale de viteza, 14 pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, unul pentru depasire neregulamentara, totodata fiind retrase si 14 certificate de inmatriculare.

Politistii au constatat 14 infractiuni la regimul rutier (6 pentru conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere, 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive si 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolui).

Cazuri particulare: La data de 24.07.2022, in jurul orei 00,40, politistii au oprit in trafic, pe strada Tudor Vladimirescu din Timisoara, un conducator auto care se aflau sub influenta substantelor psihoactive. In urma testarii cu aparatul drugtest, au rezultate valori pozitive la canabis si amfetamina.

In Timisoara, au mai fost depistati alti trei conducatori auto, care se aflau sub influenta substantelor psihoactive. In urma testarii cu aparatul drugtest, au rezultat valori pozitive la amfetamina si THC. In toate cele patru cazuri au fost intocmite dosare penale. Pe strada Ofcea din Timisoara, politistii au depistat un conducator auto, care se afla sub influenta alcoolui. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat”, se mentioneaza in comunicatul de presa al IPJ Timis. (V.E.)

Leave a Reply