VIDEO “Robotul i-a rupt degetul copilului!” Un turneu de sah de la Moscova, oprit din cauza ca un robot l-a ranit pe adversarul sau in varsta de 7 ani

Un joc de sah se poate incheia, in cel mai rau caz, cu mandria ranita a perdantului. Cu toate acestea, o partida care a avut loc in Moscova s-a terminat dupa ce un robot a rupt degetul oponentului sau in varsta de 7 ani, relateaza The Guardian.


„Robotul i-a rupt degetul copilului”, a declarat Sergey Lazarev, presedintele Federatiei de sah din Moscova, agentiei de presa TASS dupa incident, adaugand ca robotul a jucat multe partide anterioare fara suparare. „Acesta este desigur rau.”

Videoclipul incidentului din 19 iulie publicat pe Telegram arata ca degetul baiatului este prins de bratul robotizat timp de cateva secunde, inainte ca o femeie urmata de trei barbati sa intre si sa il elibereze din prinsoare.

Jesus… A robot broke kid‘s finger at Chess Tournament in Moscow @elonmusk @MagnusCarlsen

There is no violence in chess, they said.

Come and play, they said. https://t.co/W7sgnxAFCi pic.twitter.com/OVBGCv2R9H

— \uD83C\uDD81\uD83C\uDD84\uD83C\uDD82\uD83C\uDD82\uD83C\uDD78\uD83C\uDD70\uD83C\uDD7D \uD83C\uDD7C\uD83C\uDD70\uD83C\uDD81\uD83C\uDD7A\uD83C\uDD74\uD83C\uDD83 (@russian_market) July 21, 2022

Baiatul s-a grabit si a incalcat regulile de siguranta – oficiali

Incidentul de la Moscova ar fi avut loc deoarece copilul a „incalcat” regulile de siguranta, a facut urmatoarea miscare prea repede, a spus vicepresedintele Federatiei Ruse de sah, Sergey Smagin.

Robotul i-a rupt degetul baiatului cand copilul a facut o miscare rapida, fara sa astepte timpul necesar pentru ca masina sa-si finalizeze miscarea.

Astfel, cauza ar fi fost ca baiatul a optat pentru o riposta prea rapida.

„Exista anumite reguli de siguranta si copilul, se pare, le-a incalcat. Cand a facut miscarea, nu si-a dat seama ca mai intai trebuie sa astepte”, a spus Smagin. „Acesta este un caz extrem de rar, primul din cate imi amintesc”, a adaugat el.

Lazarev a spus la randul sau: copilul „a facut o miscare, iar dupa aceea trebuie sa dam timp robotului sa raspunda, dar baiatul s-a grabit si robotul l-a prins”. Oricum, a spus el, ar trebui sa le dea de gandit furnizorilor robotului.

Lazarev a mai spus ca baiatul, care are degetul in gips, nu a parut prea traumatizat. „Copilul a jucat chiar a doua zi, a terminat turneul”.

Cu toate acestea, parintii lui ar fi contactat parchetul.

Robotul poate juca simultan cu mai multi oponenti si se pare ca ar fi jucat alte trei partide inainte de a-l intalni pe Christopher, care ar fi unul dintre cei mai buni 30 de jucatori de sah din Rusia la categoria sub 9 ani. (I.P.)

Leave a Reply