Strada din spatele Palatului de Justitie va fi redata doar pietonilor! Din august, Politia Locala Timisoara va ridica masinile parcate pe strada Eugeniu de Savoya

Problema opririi si stationarii autovehiculelor in zona pietonala a municipiului Timisoara ramane una de actualitate, fiind transmise atat de cetateni, cat si de mass-media numeroase sesizari pe aceasta tema. Politistii locali actioneaza permanent pentru luarea masurilor legale in cazul autovehiculelor care nu respecta prevederile privind accesul, oprirea si stationarea pe strazile destinate exclusiv pietonilor, fiind aplicate numai in ultimele doua luni un numar de 573 sanctiuni contraventionale in aceste zone.


O strada pe care s-au primit numeroase sesizari si s-a constatat ca sunt stationate frecvent autoturisme, ai caror conducatori auto vin in special la instante, si care nu numai ca pun in pericol circulatia pietonala, dar obstructioneaza si eventuala interventie a ambulantelor sau autovehiculelor de pompieri in caz de urgente este Eugeniu de Savoya.

Pe aceasta strada, politistii locali au aplicat  in ultimele doua luni, un numar de 130 colante care au fost in parte sau urmeaza sa fie transformate in sanctiuni. Unul din demersurile efectuate pentru reglementarea situatiei a fost modificarea HCL 371/2007 prin adoptarea in 14 iunie 2022 a HCL 262, care va intra efectiv in vigoare in data de 2 august 2022.

Astfel, avand in vedere ca  autoritatile locale se confrunta cu probleme cum este cea a parcarii pe spatiile verzi, parcuri si zone pietonale, neexistand posibilitatea legala de ridicare a acestora, intrucat  conform prevederilor OUG nr. 195/2002 masura tehnica administrativa a ridicarii se dispune doar asupra vehiculelor stationate doar pe partea carosabila,  prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea si completarea OG 21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, s-a acordat competenta politiei locale de a dispune masura tehnica-administrativa a ridicarii vehiculelor daca un vehicul stationeaza pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public.

Drept urmare, Politia Locala Timisoara atrage atentia ca, pe langa sanctiunile cuprinse intre 500-1000 lei pentru persoanele fizice si 1000–2000 lei pentru persoanele juridice, prevazute in actul normativ adoptat, se va trece si la ridicarea autovehiculelor depistate stationate in aceste zone. (Politia Locala Timisoara – Birorul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply