Presiuni pentru ticluirea unui denunt impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu! Un politist din Timisoara a dezvaluit cum a fost chemat la DNA pentru a da o declaratie impotriva magistratului

Audierea politistilor de frontiera de la Vama Moravita, care au fost trimisi in judecata in baza unor asa-zise dovezi adunate de un investigator sub acoperire,  a dus la detonarea unei adevarate bombe pentru procurorii care au lucrat in acest dosar, cu un prejudiciu final de 3.410 euro si 275 de lei.


Mai exact, fostul sef al PTF Moravita, comisarul Gabriel Furcea (foto 4), a dezvaluit, in plina sedinta publica, la Tribunalul Timis, ca i s-a cerut sa faca un denunt penal impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu, fosta presedinta a Tribunalului Timis, pentru a scapa de toate acuzatiile ce i se aduc si a pleca acasa, liber, la familia lui.

O propunere ispititoare, care ar fi fost acceptata de multi inculpati, mai cu seama – politisti de cariera, dar care nu a fost acceptata de tanarul ofiter.

„Cand nu mai aveam interdictia de a desfasura profesia, ne-am intors, in decembrie 2016, la dispozitie, lucrand la sediul inspectoratului. De prin luna aprilie nu s-a mai prelungit nici controlul judiciar, iar dupa expirarea acestei masuri, undeva prin aprilie, mai, iunie 2017, am fost contactat de un ofiter de la Serviciul Judetean Anticoruptie Timis.

Cand ne-am intalnit, acesta mi-a spus ca stie prin ce am trecut, ca seful lui sau fostul lui sef Bercea Emil, si ca sunt la Bucuresti niste oameni care vor sa discute cu mine.

Am spus ca sunt de acord si, a doua zi, am plecat noaptea, pentru a fi acolo, dimineata. Nu stiam unde merg si am vazut ca sunt la DNA, structura centrala.

Jos ne-a intampinat un ofiter de politie, care s-a prezentat a fi comisar sef Craciun Viorel. Am mers sus, am intrat in biroul unui procuror, acesta spunand ca este Gheorghe Popovici (foto 2), spunand ca stie prin ce am trecut si ca trebuie sa reglementam aceste aspecte. Am inceput sa povestesc 5-6 minute, dupa care dumnealui imi spunea ca-l intereseaza in mod expres doamna judecator Adriana Stoicescu.

In acest moment, efectiv am ramas blocat, din nou eram pus in fata unui fapt de a spune aspecte despre care nu stiam ce sa visez sau imaginez. Iritat, procurorul a spus ca,  oricum, fiind acolo, daca nu vreau sa spun. Era in aceeasi nota de a face impreuna, dar nu stiu ce sa facem. Daca trebuie sa fie spusa o poveste, trebuie sa existe un sambure de adevar.

Incercand sa ma intimideze, m-a trimis in biroul lui Craciun Viorel sa ma audieze ca martor. Am scris olograf declaratia, de mana. Cand a vazut ca nu scriu dupa dictare – am scris ca si eu ma arestam, singur, dupa acele povesti din referatul de arestare -, mi-a spus sa ies afara si nu am mai continuat declaratia.

Intre timp, au mai fost si alte tendinte ale acestor persoane din cadrul DNA. M-au mai chemat de doua ori, iar cea mai vie dovada e ca mi-au dat banii de transport in contul personal”, este declaratia bomba a politistului Gabriel Furcea, data sub juramant si sustinuta cu probe.

Ca fost politist judiciarist, stia foarte bine ca invinuirea calomnioase facuta prin denunt sau plangere se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

De altfel, in octombrie 2020, politistul spune ca a sesizat Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) asupra presiunilor la care a fost supus pentru denuntarea in fals a judecatoarei Adriana Stoicescu, insa nu a fost chemat niciodata la audieri.

Este posibil ca, acum, dupa inlocuirea SIIJ cu o directie speciala in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceasta declaratie – ce confirma procedurile judiciare abuzive din spatele usilor inchise ale parchetelor – sa trezeasca interesul procurorilor care-s abilitati sa-i ancheteze pe colegii lor magistrati.

Reamintim ca Gheorghe Popovici, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Tulcea, a fost delegat procuror-sef al Sectiei de combatere a coruptiei din DNA, avand mandat in perioada 20 septembrie 2018 – 19 martie 2019.

Magistratul a instrumentat dosare precum cel al Alinei Mihaela Bica, fostul procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), al lui Cristian Victor Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 Bucuresti, condamnat la 4 ani inchisoare in dosarul „Colectiv“.

De asemenea, a lucrat si in dosarul in care fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, fostul sef al SIPI Constanta, Florin Dan Secareanu, si fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita, au fost condamnati la cate 5 ani de inchisoare. Vom reveni. (G.I.)

2 thoughts on “Presiuni pentru ticluirea unui denunt impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu! Un politist din Timisoara a dezvaluit cum a fost chemat la DNA pentru a da o declaratie impotriva magistratului

  1. Acest Gheorghe Popovici, alaturi de coafeza aia de Balan au musamalizat toate dosarele grele din santate in care apar Busoi, Vergenica Galuscanu (actual Virgil Paunescu), etc. Apropo cat a pierdut statul roman pe mana astora doi, ne referim evident la milioanele de euro prescrise. Lasa ca le maresc baietii pensiile ca merita, in dispretul si pe munca fraierilor din aceasta tara de nimic.

Leave a Reply