Politistii de la Rutiera, razie si filtre pe strazile Timisoarei pentru combaterea consumului de alcool si droguri la volan

Politistii Biroului Rutier, impreuna cu echipaje de la sectiile 2 si 4 urbane din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, au organizat, in 31 iulie, intre orele 10-12 si 17-19, o actiune in municipiu, care a avut drept scop verificarea autovehiculelor inmatriculate in alte state, cresterea gradului de siguranta a participantilor la traficul rutier, precum si prevenirea si combaterea consumului de alcool si droguri la volan.


Politistii au controlat 82 de autovehicule, au legitimat 95 de persoane, au efectuat 18 testari cu aparatul etilotest si o testare cu aparatul drugtest.

In urma activitatilor efectuate au fost aplicate 26 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.475 de lei.

Dintre acestea, 24 de sanctiuni, in valoare de 4.475 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, iar 2 sanctiuni, in valoare 1.000 de lei, conform Legii nr. 61/1991, pentru nerespectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Au fost retinute 2 permise de conducere, dintre care unul pentru nerespectarea limitelor legale de viteza si unul pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric.

Politistii au constatat 2 infractiuni la regimul rutier ( conducerea unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului).

Avand in vedere faptul ca politistii depisteaza in continuare conducatori auto care aleg sa se urce la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice sau substante psihoactive, activitatile sunt intensificate astfel incat participantii la trafic sa constientizeze pericolul la care se expun.

Mandat pus in executare de politisti 

La data de 31 iulie a.c., in jurul orei 11, politistii Municipiului Lugoj au pus in executare un mandat emis de Judecatoria Lugoj cu privire la un barbat in varsta de 61 de ani, condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare, pentru savarsirea de infractiunii la regimul rutier.

Acesta a fost depistat in municipiul Lugoj.

Persoana in cauza a fost escortata si introdusa in Penitenciarul Timisoara.

Cercetati pentru infractiuni rutiere 

Politistii timiseni au depistat in judetul Timis mai multe persoane banuite de comiterea unor infractiuni rutiere. Au fost intocmite dosare penale.

  1. La data de 30 iulie a.c., in jurul orei 23,15, politistii Orasului Buzias au depistat pe DJ 592 B, in localitatea Nitchidorf, din judetul Timis, un barbat de 37 de ani, care a condus sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur in aerul expirat.

De asemenea, in urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au constatat ca barbatul nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice” si ,,conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere”.

  1. La data de 31 iulie a.c., in jurul orei 02,18, politistii Serviciului Rutier Timis au depistat pe bulevardul Liviu Rebreanu din Timisoara, un barbat de 23 de ani, care a condus sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

  1. La data de 31 iulie a.c., in jurul orei 07,45, politistii Serviciului Rutier Timis au depistat pe strada Ofcea din Timisoara, un barbat de 21 de ani, care a condus sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat.

De asemenea, in urma testarii cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitiva la cocaina.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice” si ,,conducerea unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive”.

  1. La data de 31 iulie a.c., in jurul orei 12,45, politistii Sectiei 8 Rurale Deta au depistat pe strada Termal din orasul Deta, un barbat de 43 de ani, care a condus sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

  1. La data de 31 iulie a.c., in jurul orei 14,55, politistii Orasului Sannicolau Mare au oprit pentru control pe strada Visinului din localitatea Periam, un autovehicul condus de un tanar de 22 de ani.

In urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au constatat ca barbatul nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu era inmatriculat, placutele cu numarul de inmatriculare apartinand unui alt autovehicul.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ,,conducerea unui vehicul neinmatriculat”, ,,conducerea unui vehicul cu numere false de inmatriculare”, si ,,conducerea unui vehicul fara a detine permis de conducere” .

  1. La data de 31 iulie a.c., in jurul orei 18,15, politistii Sectiei 2 Rurale Sacalaz au depistat in localitatea Beregsau Mare din judetul Timis, un barbat de 56 de ani, care a condus sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

  1. La data de 31 iulie a.c., in jurul orei 19,45, politistii Sectiei 3 Rurale Sanandrei au depistat in localitatea Seceani din judetul Timis, un barbat de 44 de ani, care a condus sub influenta alcoolului.

In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.

  1. La data de 1 august a.c., in jurul orei 01,10, politistii Orasului Buzias au oprit pentru control pe strada M. A. Saguna din oras, un autovehicul condus de un barbat de 36 ani.

In urma verificarilor efectuate in bazele de date, politistii au constatat ca barbatul avea permisul de conducere anulat.

De asemenea, in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice” si ,,conducerea unui vehicul avand permisul de conducere anulat” .

  1. In data de 1 august a.c., in in jurul orei 02,30, politistii lugojeni au depistat pe strada Timisoarei din municipiul Lugoj, un barbat, in varsta de 29 de ani, care ar fi condus sub influenta substantelor psihoactive.

In urma testarii cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitiva la amfetamina.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive”. (IPJ Timis – Biroul de presa)

Leave a Reply