Senatoarea Diana Sosoaca, executata silit de ANAF! Datoria se ridica la circa 30.000 de euro, in mare parte – amenzi neachitate din timpul pandemiei

Diana Sosoaca s-a trezit ca o treime din indemnizatia de senator este oprita de ANAF, in vederea stingerii datoriilor pe care aceasta le are fata de stat. Presedintele ANAF, Lucian Heius, a dezvaluit, intr-o conferinta de presa, ca Sosoaca are de achitat obligatii fiscale importante la bugetul de stat, insa manifesta un comportament ostil, ca orice alt contribuabil rau-platnic.


„In loc sa achite, inventeaza dusman si lanseaza scenarii fanteziste ca cineva are ceva cu ea. Eu am spus, din punct de vedere al ANAF, impozitele si taxele nu au culoare politica, asa ca senatorul Sosoaca trebuie sa-si plateasca toate aceste datorii”, a precizat Heius, intrebat intr-o conferinta de presa despre datoriile pe care senatoarea Diana Sosoaca le are la bugetul de stat.

In aceste conditii, ANAF a inceput executarea silita prin poprirea conturilor bancare ale senatoarei.

A intrat in executare silita, i-a fost emisa somatia, nu a achitat, i s-a inceput executarea silita prin poprirea conturilor bancare si emiterea unei adrese catre Senatul Romaniei prin care i se solicita sa i se retina, asa cum prevede legea, o treime din indemnizatia de senator, pana la concurenta sumei pe care o are de plata catre bugetul de stat.

Trebuie sa inteleaga toata lumea din tara asta ca atunci cand ai obligatii de plata catre bugetul de stat, nu conteaza cine esti, ce profesie ai sau ce pozitie ai. Din contra, ar trebui ca cei care ocupa functii in aparatul de stat sau in Parlamentul Romaniei sa aiba chiar un comportament exemplar pentru restul populatiei”, a mai precizat Heius.

„Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Sosoaca este un contribuabil ca oricare altul, care se spune acelorasi legi privind executarea silita si vom recupera, asa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datoreaza catre bugetul de stat. Deci nu este nimic iesit din comun”, conchide Heius.

Diana Sosoaca a declarat ca datoria calculata de ANAF se ridica la suma de circa 30.000 de euro si ca aceasta masura nu reprezinta altceva decat o incercare a adversarilor sai politici de a o intimida.

E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus in instanta peste 100 de pagini. In afara de faptul ca am castigat procesele pentru nepurtarea mastii, exista si o decizie a Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionale amenzile pentru masca. Eu nu cred in intamplari. Stiu ca vor sa ma lase fara casa, fara masina, sa imi inchida gura. Am informatii ca este un ordin politic“, declarase, anterior, senatoarea care a fost exclusa din AUR. (Mara Ion)

Leave a Reply