Scandal intre doi judecatori, in Caras-Severin! Actiune in instanta pentru emiterea unui ordin de protectie

Posibile neintelegeri, care au degenerat in violenta domestica, au determinat-o pe fosta vicepresedinta a Tribunalului Caras-Severin, Stuparu Mariana Gabriela, sa solicite instantelor de judecata emiterea unui ordin de protectie impotriva unui fost coleg de instanta. Este vorba despre Ciasc Rustin Petru, fost presedinte al instantei, actualmente judecator la Sectia Penala a Tribunalului Caras-Severin.


„Respinge cererea formulata de catre reclamanta Stuparu Mariana Gabriela, in contradictoriu cu paratul Ciasc Rustin Petru, ca neintemeiata. Dispune plata sumei de 500 de lei, reprezentand onorariul avocatului din oficiu al paratului, din fondul Ministerului Justitiei, catre Baroul Caras-Severin. Cu apel in termen de 3 zile de la pronuntare, ce se depune la Judecatoria Resita. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi, 05.08.2022”, se mentioneaza in Hotararea camera consiliu nr. 2056, prin care instanta locala din Resita a respins cererea reclamantei.

Cu siguranta, actiunea va ajunge pe rolul Tribunalului Caras-Severin, unde se profileaza o serie de abtineri din partea judecatorilor care au fost sau inca sunt colegi cu cei doi. Spunem ca au fost, in conditiile in care petenta Stuparu Mariana Gabriela, numita in functia de judecator in iunie 1996, s-a pensionat inca din octombrie 2017.

In iulie 2010, a fost primita, cu scutire de examen, in Baroul Mehedinti, insa nu a profesat ca avocat nicio zi. In zona justitiei carasene, se asteapta cu mare interes deznodamantul acestui scandal intre cei doi magistrati. (G.I.)

Sursa foto: express de banat

Leave a Reply