Misiunile pompierilor romani, in Franta: identificarea si lichidarea focarelor ascunse din zonele cu incendii de vegetatie

Misiunile modulului national de stins incendii continua in zona Chapelle Saint Blaise, la Sud de Bordeaux. Incepand cu ora 08, modulul executa operatiuni de stingere in zona Chapelle Saint Blaise, in cadrul sectorului 2 de interventie, sub coordonarea ofiterului de legatura al tarii gazda.


Astfel, 36 de pompieri care incadreaza 5 masini de stingere incendii de padure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mica, 1 cisterna de 12.000 l si un microbuz se afla dislocati in zona zona Chapelle Saint Blaise.  Un rol foarte important il are cisterna de 12.000 l care asigura autonomie sporita misiunilor de stingere, fiind utilizata pentru alimentarea continua cu apa a autospecialelor.

Misiunile executate de catre personalul modulului RO-GFFF-V constau in identificarea si lichidarea focarelor ascunse.

In aceste zile solicitante pentru pompierii romani, in afara de suportul continuu al autoritatilor franceze, un real sprijin a fost oferit si de voluntarii care au adus colegilor nostri apa, alimente si obiecte de uz sanitar.

Misiunea de sprijin pe care Romania o ofera autoritatilor franceze aflate in lupta cu incendiile de vegetatie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de interventie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de interventie specifice.

Ajutorul se acorda in baza solicitarii de asistenta internationala formulata de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protectie Civila. (I.P.)

Leave a Reply