Apel de suflet catre credinciosii din Banat! Manastirea de la Partos are nevoie de ajutor pentru a-si continua misiunea sociala in comunitate

Manastirea de la Partos are nevoie de ajutor pentru a continua activitatea Centrului de zi, unde mananca si sunt ingrijiti peste 100 de copii si batrani.


Apelul este lansat de catre chef Paul Sebastian, unul dintre bucatarii care colaboreaza cu acest lacas de cult important din Banat:

“Trebuie sa stiti ca acolo mananca in fiecare zi peste 100 de copii si batrani, primesc si pachete cei care nu pot sa manance la cantina Centrului de zi.

Apoi, in partea de amenajare a manastirii, partea de chilii, este foarte mult de lucru. Parintele staret se chinuie sa finalizeze chiliile ca sa poata parintii sa se mute in manastire. Chiliile inca nu sunt finalizate. Fiecare om, oricine poate sa aduca un ajutor, fie ca vrea sa duca alimente pentru copii, pentru oameni in sarmani, fie ca vrea sa ajute la finalizarea chiriilor este bine venit”, spune chef Paul Sebastian, conform radiotimisoara.ro.

Manastirea Partos reprezinta o veche vatra monahala, a carei existenta este atestata documentar din 1571. Aici a trecut la cele vesnice Mitropolitul Iosif al Timisoarei, pe care Biserica Ortodoxa Romana l-a canonizat si a carui pomenire se face la data de 15 septembrie. (I.P.)

Leave a Reply