Restaurantul deschis in fostul sediu al PNTCD Timis a ramas fara terasa! „Dupa luni de somatii si amenzi repetate, am luat masura de a elibera noi domeniul public”, a anuntat primarul Dominic Fritz

Restaurantul deschis in fostul sediu al PNTCD Timis, situat intr-o piata ultracentrala a Timisoarei, a ramas fara terasa de fite deschisa pe domeniul public. „Dupa luni de somatii si amenzi repetate sa intre in legalitate, pe care le-au ignorat, am luat masura de a elibera noi domeniul public”, a anuntat primarul Dominic Fritz, cu precizarea ca toate cheltuielile privind evacuarea terasei Whispers de pe domeniul public vor fi suportate de agentul comercial.


De remarcat faptul ca, in urma cu trei luni, fostul primar al orasului, Nicolae Robu, a sarit in apararea patronilor de restaurante din Timisoara, spunand ca noul regulament al teraselor este aberant si trebuie combatut in consecinta.

Printre investitorii laudati de Robu s-au aflat si patronii restaurantului Whispers, deschis in fostul sediu al PNTCD Timisoara, care a fost pierdut/ vandut de responsabilii politici ai partidului pentru o suma infima, in raport cu valoarea spatiului respectiv din imobilul de patrimoniu situat in Piata Libertatii. Dar, asupra acestei tranzactii discrete din zona  afacerilor imobiliare de lux ale Timisoarei vom reveni…

Iata mesajul primarului Dominic Fritz, care a anuntat, azi-dimineata, demolarea a patru terase care functionau fara autorizatie pe domeniul public:

„Doua terase (Whispers si Posh n.r.), una langa cealalta, in aceeasi piata centrala a Timisoarei: una are autorizatie si plateste ocuparea domeniului public, cealalta, nu.

Avem cateva zeci de terase in zona centrala a Timisoarei. Toate, cu exceptia a patru dintre ele, sunt autorizate si platesc pentru spatiul public pe care il folosesc pentru afacerea lor.

In aceasta dimineata am trecut la desfiintarea celor patru care sfideaza comunitatea: doua sunt in Piata Victoriei, una in Libertatii si una in Unirii.

Dupa luni de somatii si amenzi repetate sa intre in legalitate pe care le-au ignorat am luat masura de a elibera noi domeniul public. Toate cheltuielile de desfiintare, transport si depozitare vor fi recuperate de la proprietari.

Este un gest de normalitate si de corectitudine fata de majoritatea restaurantelor si teraselor care respecta legea si regulile locale.

Stiu ca este o masura care a fost extrem de rar aplicata in anii trecuti, pentru ca a existat o complicitate intre cei care ar fi trebuit sa aiba grija de patrimoniul public si cei care il exploatau ilegal, in detrimentul celor corecti.

S-a terminat cu ”se poate oricum”. Legea e aceeasi pentru toti si voi continua lupta pentru respectarea patrimoniului Timisoarei. Timisorenii vor un centru viu, dar s-au saturat de nesimtire”, spune primarul german al Timisoarei.

Desi au fost contactati pentru a-si spune un punct de vedere, dupa evacuarea terasei de pe domeniul public, patronii Whispers au refuzat dialogul. (Mara Ion)

Leave a Reply