Teatru, sport, creativitate si nostalgie, oferite de evenimentele din acest weekend, la Iulius Town Timisoara (P)

Sanatatea este cel mai dorit lucru pentru cei apropiati, iar in acest weekend, timisorenii au posibilitatea sa invete cum sa acorde primul ajutor, la Iulius Town. Despre sanatate prin miscare, dar si distractie, este si competitia de baschet masculin pentru care terenurile sportive se vor instala in parcul ansamblului mixt. „Cei trei purcelusi” le vor povesti copiilor aventurile lor, care vor avea si prilejul de a-si exersa creativitatea prin ateliere de modelaj in lut. Pentru nostalgicii de toate varstele, tot in acest weekend, vor fi expuse piese de colectie si marturii din timpuri de demult.


Colectii de numismatica si filatelie, obiecte cu patina timpului, piese de arta, mobilier cu povesti din trecut, bijuterii al caror farmec a sporit odata cu trecerea timpului isi vor gasi privirile admirative ale iubitorilor de antichitati in acest weekend, in zona Expo de la etajul 1 al Iulius Mall. Expozanti cu drag de frumos isi vor prezenta „comorile”, cu tot cu povestile frumoase care le definesc, de vineri pana duminica inclusiv, in perioada 26 – 28 august 2022.

Stiati ca 8 din 10 romani nu stiu sa acorde primul ajutor? Sambata, 27 august, cei interesati sa afle notiuni teoretice, dar mai ales practice despre cum pot salva o viata, sunt asteptati in Iulius Gardens. Cursurile gratuite sunt oferite de compania MENSAVE, fiind sustinute de experti medicali din echipajele de prim ajutor. Evenimentul include doua sesiuni, intre orele 11 – 14, respectiv 16 – 19, in care participantii vor invata despre pozitia laterala de siguranta, cum se face resuscitarea/CPR sau manevra Heimlich pentru adulti si copii. Inscrieri se pot face accesand link-ul: https://forms.gle/7p65wCM18Qw8wPYr8.

Doua zile cu dribling, pase si aruncari la cos ne asteapta in Iulius Gardens, acolo unde sunt instalate terenurile de baschet pentru competitia 3X3 Iulius Town Challenge. Sambata si duminica, pe 27 si 28 august, echipe formate din 3 jucatori si o rezerva se vor intrece intr-o competitie spectaculoasa, organizata in parteneriat cu Asociatia Dunk Tm si baschetpebega.ro, cu premii in valoare de 7.500 de lei, oferite de Iulius Town Timisoara.

Concursul se desfasoara sub egida Federatiei Internationale de Baschet, la masculin, pe trei categorii de varsta: OPEN – 18 – 45 ani, U12 si U14. Pe langa meciurile din competitie, se vor desfasura si concursuri individuale de aruncari de 3 puncte, aruncari libere si slam-dunk.

Duminica, copiii se pot bucura de ultimele zile de vacanta, prin teatru, dans si ateliere de creatie. De la ora 11, in Iulius Gardens, au prilejul sa faca cunostinta cu „Cei trei purcelusi”, care le vor povesti intamplarile prin care au trecut si ce au invatat din aventurile lor. Dupa teatru, dansul va fi cuvantul cheie. Discoteca copiilor, in compania dansatorilor de la scoala de balet Beautiful Dance by Daniela, va fi prilej de consumat energia si de facut prieteni noi.

Pentru micutii care isi doresc sa-si exprime creativitatea si talentul, de la ora 17, la demisolul Iulius Mall (piateta Splend`or) se va desfasura atelierul de modelaj in lut. Parola de acces este „imaginatie”, iar specialistii ii vor invata cum sa creeze propriile fragmente de povesti. (I.P.)

Leave a Reply