Ofiterul SRI prins in flagrant cu o spaga de 2.500 de euro, acord de recunoastere a vinovatiei! VEZI ce pedeapsa a negociat cu procurorii DNA

Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus sesizarea Tribunalului Militar Bucuresti, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei a inculpatului Popescu Bogdan, cercetat sub control judiciar, la data comiterii faptei ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii (S.R.I.) – Directia Regionala de Informatii Dobrogea, cu gradul de capitan, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.


In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii militari au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de data de 09 august 2022, inculpatul Popescu Bogdan, in calitatea mentionata, i-ar fi pretins unei persoane, martor in cauza, suma de 2.500 de euro, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Serviciului Roman de Informatii, astfel incat sa ii determine sa nu isi indeplineasca un act ce intra in atributiile de serviciu ale acestora si care ar fi vizat persoana respectiva.

La data de 19.08.2022, inculpatul Popescu Bogdan a primit suma de 2.500 euro in scopul anterior mentionat, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In prezenta avocatului, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

  • o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani;

  • interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia ori de a desfasura activitatea de angajat al Serviciului Roman de Informatii si de a comunica cu persoana mentionata in acordul de recunoastere a vinovatiei ori de a se apropia de aceasta.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ,,Sf. Apostol Andrei” Constanta sau in cadrul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta.

In cauza, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Dosarul de urmarire penala privindu-l pe inculpat impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Militar Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar. (I.P.)

Leave a Reply