CFR Cluj si FCSB s-au calificat in grupele Conference League! Dupa cinci ani, Romania are, din nou, doua formatii in grupele competitiilor fotbalistice europene

Doua din cele trei formatii romanesti ramase in competitie au iesit invingatoare din play-off-ul UEFA Europa Conference League.


Este pentru prima data cand Romania are doua formatii in grupele competitiilor europene, dupa sezonul 2016/17, cand Astra si FCSB au jucat in grupele Europa League.

Campioana CFR Cluj a rezolvat calificarea in grupele UEFA Europa Conference League prin cel mai frumos gol al serii. 0-0 in Slovenia, pe terenul lui Maribor, trecusera 89 de minute fara gol si la Cluj-Napoca inainte ca Cvek sa trimita din ”foarfeca” in plasa si sa ii trimita pe ardeleni pentru al doilea sezon consecutiv in grupele competitie.

FCSB a obtinut dramatic calificarea! Dupa 1-2 la Bucuresti cu norvegienii de la Viking, Edjouma a deschis rapid scorul pe sinteticul de la Stavanger, in minutul 2. La jumatatea primei reprize, Tarnovanu a comis un penalty transformat de gazde, 1-1. Dupa pauza, in minutul 54, Cordea si-a incercat norocul cu un sut de la distanta. Deviata, mingea a trecut printre picioarele portarului. Iar cand partida parea ca intra in reprizele de prelungire, ”centralul” a acordat o lovitura de la 11 metri pentru un fault la Florinel Coman. Radunovic (90+4) nu a ratat si a trimis-o pe FCSB in grupele Conference League.

Din pacate, Universitatea Craiova a ratat calificarea la loviturile de departajare in fata lui Hapoel Beer Sheva. Dupa 1-1 in Romania si 0-0 dupa 90 minute in Israel, meciul retur a intrat in prelungiri. Oltenii s-au bucurat cand Roguljic a deschis scorul din lovitura libera in minutul 105, insa la faza imediat urmatoare, inainte de finalul primei reprize de prelungiri, Hapoel a egalat. Partida a ajuns la loviturile de departajare, unde Beer Sheva a castigat cu 4-3.

Tragerea la sorti a fazei grupelor va avea loc la Istanbul, vineri, 26 august, de la ora 15,30. Prima etapa e programata joi, 8 septembrie.

Federatia Romana de Fotbal le felicita pe CFR Cluj si FCSB pentru calificarea in grupele UEFA Europa Conference League si le ureaza mult succes mai departe in competitie! (FRF)

Leave a Reply