Operatiunea “Roti curate”. Politistii locali din Timisoara au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei firmelor din constructii care murdaresc domeniul public

Politistii locali continua monitorizarea locatiilor in care sunt organizate santiere, cu scopul prevenirii incalcarii normelor privind gestionarea deseurilor si luarea masurilor legale acolo unde situatia impune acest lucru. In acest context, in luna august, politistii locali au verificat mai multe locatii, constatandu-se incalcarea legislatiei privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari pe raza municipiului Timisoara, fiind aplicate sanctiuni in valoare de 32.500 lei.


Astfel, firma care se ocupa de constructia magazinului Ikea, in zona Calea Aradului, a fost sanctionata in aceste zile cu 2.500 lei, pentru murdarirea domeniului public cu praf si noroi, impunandu-se termenul de 3 ore pentru spalarea carosabilului, lucru care s-a si intamplat.

O firma de pe Aleea Chisodei care s-a aflat in aceeasi situatie, a fost sanctionata, tot cu 2.500 lei, pentru lipsa rampei de spalare a rotilor autovehiculelor care ieseau din santier, iar societatea care efectueaza lucrari in Piata Libertatii nr. 2 a fost sanctionata cu 2.500 lei pentru ocuparea domeniului public cu materiale de constructii fara plata taxelor aferente.

Pentru aceeasi fapta a fost sanctionata cu 1.500 lei si o persoana fizica, pe str. Brasov. Alte doua sanctiuni au fost aplicate ieri, unui conducator auto, 1.500 lei, care a murdarit carosabilul cu rotile autovehiculului dupa ce a iesit dintr-un santier de pe str. Ion Ionescu de la Brad, si o sanctiune de 2.000 lei santierului Egeria de pe aceeasi strada, pentru neamenajarea cailor de acces.

Societatea care gestioneaza constructia din zona centrala Cina a fost sanctionata cu 20.000 de lei pentru pentru gestionarea necorespunzatoare a deseurilor.

Politistii locali au aplicat anul acesta un numar de 89 sanctiuni pentru nerespectarea regulamentului privind gestionarea deseurilor din constructii si demolari in municipiul Timisoara.

Atragem din nou atentia atat persoanelor juridice, cat si persoanelor fizice sa se informeze si sa ia toate masurile legale privind gestionarea deseurilor din constructii, pentru a evita astfel aplicarea de sanctiuni contraventionale drastice, fiind efectuate permanent verificari de catre politistii locali pe aceasta linie. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply