Fost sef din politie, trimis in judecata de DNA sub acuzatia ca si-a decontat in fals un voucher de vacanta. Hotelul unde s-ar fi cazat, in apropierea locului de munca

Comisarul-sef Razvan Andreica (foto), fostul sef al Politiei Campulung Moldovenesc, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz in serviciu, fals in declaratii si instigare la fals in inscrisuri. Mai exact, acesta si-a decontat in fals un voucher de vacanta, care atesta faptul ca si-ar fi petrecut concediul la un hotel aflat la cativa kilometri de locul de munca. Ofiterul de politie a intrat in vizorul DNA, in octombrie 2020, dupa ce a fost denuntat de un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campulung Moldovenesc pentru trafic de influenta si luare de mita.


La acel moment, s-a deschis un dosar penal, iar convorbirile telefonice ale sefului Politiei din Campulung Moldovenesc au fost interceptate, cu mandat de la judecator. Doua luni mai tarziu, Andreica a fost inregistrat in timp ce vorbea la telefon si ii aranja unui coleg – Victor Lupu, agent la Politia Municipiului Suceava – obtinerea unei facturi pentru o cazare fictiva.

Conform legii, politistii isi pot deconta cheltuielile cu cazarea din concedii, in limita contravalorii voucherului de vacanta – 1.450 de lei, doar daca se cazeaza si aduc facturi doveditoare de la unitati turistice aflate pe teritoriul Romaniei.

Lupu avea nevoie de o astfel de factura, iar Andreica a apelat la serviciile lui Petru Nisioi, administrator al hotelului „Gradina Mariajelor” (foto 2) din Campulung Moldovenesc. Si, cu toate ca Lupu nici nu trecuse pe la hotel, Nisioi a eliberat, pe numele lui, o factura pentru o cazare de trei zile.

Verificand registrele hotelului, cei la DNA au descoperit ca, in august 2020, si comisarul-sef Andreica petrecuse un sejur de o saptamana in „Gradina Mariajelor”, hotel situat la 5 km de sediul politiei pe care acesta o conducea.  In realitate insa, spun anchetatorii, in acea perioada, Razvan Andreica fusese intr-o vacanta in Spania.  Cu ajutorul documentelor false eliberate de administratorul hotelului din Campulung Moldovenesc, Andreica si Lupu au primit fiecare, la casieria IPJ Suceava, cate 1.450 de lei.

Raportul de decontare a fost aprobat, in cazul amandurora, de seful de atunci al IPJ Suceava, comisar-sef Adrian Buga, care a fost cercetat si el, in acelasi dosar, pentru abuz in serviciu. DNA a dispus insa, in cazul lui, clasarea cauzei, pe motiv ca nu a stiut ce semneaza, fiind intr-o „eroare de fapt”.

Razvan Andreica a condus Politia din Campulung Moldovenesc din iunie 2020 si pana in iulie 2021, cand i-a expirat mandatul prin care fusese imputernicit si s-a intors la IPJ Suceava. DNA l-a pus sub acuzare in primavara acestui an, iar atunci cand presa locala a dezvaluit ca e anchetat, Andreica isi depusese deja dosarul de pensionare. Avea 56 de ani, iar pana la finalizarea rechizitoriului DNA, el a fost trecut in rezerva.

In iunie, a fost trimis in judecata, in dosarul celor doua deconturi masluite, sub acuzatiile de abuz in serviciu, fals in declaratii si instigare la fals in inscrisuri. In acelasi dosar, agentul de politie Victor Lupu va fi judecat pentru abuz in serviciu si fals in declaratii, iar administratorul Petru Nisioi – pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

La 27 iulie, Tribunalul Suceava a decis ca toate probele au fost administrate corect, iar procesul poate incepe. Pana acum, nu a fost inca stabilit un prim termen de judecata. Dosarul initial, deschis in 2020, dupa ce un procuror a denuntat traficul de influenta ce ar fi fost comis de Andreica, a fost disjuns anul acesta, iar cercetarile continua, precizeaza DNA. (V.E.)

3 thoughts on “Fost sef din politie, trimis in judecata de DNA sub acuzatia ca si-a decontat in fals un voucher de vacanta. Hotelul unde s-ar fi cazat, in apropierea locului de munca

  1. Ce se mai aude de chestorul care a folosit un bun public pentru a merge la casa de vacanta?

  2. Sa ma kac pe gradele lui de chestor, el pleacă în vacanta cu masina de serviciu ,un Audi cu motor de 4000 benzina, in timp ce prin oraș, țiganii în bolizii de lux fac nenorocire.
    Ce sa facă politia cu Dacia Logan ?
    P.s. mai exista DNA în Timis?

Leave a Reply